avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... doresc exprimare de profesionist.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

doresc exprimare de profesionist.

pe cont propriu am chemat gr in judecata cerand:1)ca prin aplicarea principiului nerrtroactivitatii legii civile,principiu statuat de constitutia romaniei prin art.15,al(2),si anume ca"legea dispune numaipt.viitor cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile"sa se mentina in plata cuantumul actual al pensiei militare de stat,x lei/luna(decizia nr./ ),aceasta suma fiind proprietatea mea,castigata prin lege.2)anularea h.g.nr/735/21 iulie 2010,si pe cale de consecinta mentinerea in cuantumul actual al pensiei mele militara de stat stabilita corespunzator art.II/legea 90/2007 coroborat cu art.53/legea 164/2001.3)plata imediat si neconditionat a diferentelor rezultate intre pensia stabilita corespunzator art.II/legea 9o/2007 coroborat cu art.53/legea 164/2001 si cea pe care si-a propus sa o stabileasca potrivit legii 119/2010,legii 19/2000,hg.735/2010.am primit citatia si astept primul termen fiind in decembrie.in acest interval de timp curtea de apel cluj a dispus anularea dispozitiilor art.2alin.2.3.4.7..art.6.alin.1,2,4 si art 10,alin 2 din hg.735/2010.in aceasta situatie mentin capetele de cerere numerotate cu 1 si 2.problema este ca decizia de stabilirea a pensiei conform legii 119/2010 va fi primita probabil in ianuarie.in asemenea situatie intentionez sa ma prezint la primul termen cerand amanare motivand cu intentia luarii de aparator.intrebarea mea este ce consecinte pot apare in cazul in care nu am o noua decizie in luna decembrie primesc o noua decizie in luna ianuarie 2011 .este posibil sa primesc pensia diminuata decizia de recalculare fiindu-mi inmanata retroactiv.orice este posibil.se discuta ca voi primii pensia intreaga urmand ca pe parcurs statul sa faca recuperari.vreau sa stiu daca strategia mea este posibil de succes.cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: sejc_2010 , utilizator 10:13, 2 Decembrie 2010
sejc_2010 a scris:
problema este ca decizia de stabilirea a pensiei conform legii 119/2010 va fi primita probabil in ianuarie.in asemenea situatie intentionez sa ma prezint la primul termen cerand amanare motivand cu intentia luarii de aparator.intrebarea mea este ce consecinte pot apare in cazul in care nu am o noua decizie in luna decembrie primesc o noua decizie in luna ianuarie 2011 .este posibil sa primesc pensia diminuata decizia de recalculare fiindu-mi inmanata retroactiv.orice este posibil.se discuta ca voi primii pensia intreaga urmand ca pe parcurs statul sa faca recuperari.vreau sa stiu daca strategia mea este posibil de succes.cu multumiri.

Ati deschis o discutie careia i-ati pus un titlu cel putin pretentios. Marturisesc ca as dori si eu sa inteleg, mai exact, care sunt intrebarile, pentru ca nu reusesc sa-mi dau seama cum as putea sa va ajut.

Puteti sa va prezentati la primul termen al cauzei si sa solicitati un nou termen in vederea angajarii unui aparator. Pana atunci va fi publicata in Monitorul Oficial si sentinta pronuntata de Curtea de Apel Cluj.

Nu are relevanta daca primiti sau nu decizie de recalculare a pensiei militare in decembrie sau in ianuarie. Ati actionat in judecata Guvernul Romaniei si va mentineti capetele 1 si 2 din cererea de chemare in judecata (la al doilea termen presupun ca va veti preciza actiunea in acest sens). Adica solicitati instantei anularea HG 735/2010 si mentinerea in plata a pensiei stabilite conform Legii nr. 164/2001.

Va rog sa reveniti cu precizari suplimentare.
perfect.vreau sa preintampin diminuarea .daca nu reusesc intentionez sa trec cat mai repede de instantele romanesti,respectiv fond si recurs si sa ajung in timp scurt la cedo unde sa cer judecare in regim de urgenta fiind vorba de mijloc de trai.am mai trecut printr-o experienta cu cedo si stiu algoritmul doar ca atunci stiam ca am incalcat o lege dar mi s-a parut mie ca instantele nationale exagerase.multumesc si doamne ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind sistemul unitar de pensii publice: plata pensiei se suspenda... forgi forgi va solicit un punct de vedere in legatura cu legea pensiilor unitare,proaspat promulgata.ma intereseaza in mod special art.114-(1),lit b al legii, cum se ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor militare spinean spinean Buna ziua! Va multumesc,domnisoara Gabriela Pintea pentru raspunsurile promte si la obiect. As vrea sa va mai intreb daca prevederile Ordonantei de Guvern735 ... (vezi toată discuția)
Pot apela la cedo? sejc sejc Prin decizie a tribunalului judetean cererea de anulare a deciziei de recalculare a pensiei emisa in baza oug 735/2010 si mentinerea in plata a deciziei de ... (vezi toată discuția)