avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare

Cine ma poate ajuta si pe mine? Am un salariat care l-am convocat,nu mi-a dat niciun raspuns si as vrea sa il incetez.Cum as putea sa fac asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 9 Decembrie 2011
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta, fara un motiv obiectiv, da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Printre sanctiunile disciplinare aveti desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Contractul individual de munca va inceta la data prevazuta in decizia de incetare a raportului de munca, iar decizia isi produce efecte de la data comunicarii. Incetarea se inregistreaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii contractului individual de munca. Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
Ionela90 a scris:

Cine ma poate ajuta si pe mine? Am un salariat care l-am convocat,nu mi-a dat niciun raspuns si as vrea sa il incetez.Cum as putea sa fac asta?


Intr-adevar, este posibil ca angajatul sa nu se prezinte in fata comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii disciplinare pentru a fi audiat, punandu-se problema consecintelor si a modalitatii de continuare a procedurii.
Consecinta imediata a acestei neprezentari este prevazuta de art. 251 alin. (3) din Codul muncii: angajatorul are dreptul sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii prealabile, procedura fiind considerata indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara plus mobile plus mobile Buna ziua, am un angajat care lipseste de la servici de pe data de 22.08.2011, pe data de 24.08.2011 i-am trimis scrisoare acasa cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)
As avea si eu o intrebare in legatura cu încetarea contractului individual de munca iosiv vicentiu iosiv vicentiu Am primit o instiintare de la firma la care am lucrat sa ma prezint in termen de 3 zile de la data primiri pentru incheerea contractuluim individual de munca ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)