avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietar

Buna ziua. As dori sa-mi explice cineva la ce se refera art.682 din noul cod civil referitor la stramutarea garantiilor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: lucinda2010 , utilizator 16:55, 9 Decembrie 2011
Daca unul dintre coproprietari garanteaza o datorie cu cota sa parte din universalitatea bunurilor care compun masa partajabila, garantia se va transfera de drept asupra bunului atribuit respectivului in urma partajului.
Asupra bunului numai? Sau se poate si asupra sultei?
Da, si asupra sultei. Art.628 mentioneaza : asupra bunului atribuit sau asupra sumelor de bani.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce s-a referit instanta, cand in cauza unui partaj( succesiune) ... gambette gambette La ce s-a referit instanta, cand in cauza unui partaj( succesiune) a cerut succesibilulu sa spuna ce vrea casa sau bunuri in natura ? (vezi toată discuția)
Coproprietari apartament - iesire din indiviziune Jurist TM Jurist TM Buna seara! Am urmatoarea speta: doi frati coproprietari ai apartamentului mostenit de la parinti. Unul vrea sa vanda, celalalt nu. Cel care se opune vanzarii ... (vezi toată discuția)
Apartament in coproprietate adrypunctro adrypunctro Buna ziua si la multi ani, In cazul unui apartament aflat in coproprietate cu prietena mea. Instanta ii poate incredinta ei apartamentul in cazul aparitiei ... (vezi toată discuția)