In legatura cu articolul de de pe avocatnet.ro,
www.avocatnet.ro/content/art...
Doresc o explicatie mai clara in situatia urmatoare, poate chiar din partea autoarei articolului de mai sus :
Mama mea nu realizeaza alte venituri impozabile; are doar pensia si in plus o indemnizatie dupa Legea speciala 189/2000 cu modificarile si completarile ulterioare. Din articolul doamnei IoanaVlad Inteleg ca in Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii sunt prevazute categoriile de persoane care beneficiaza de asigurare de sanatate, fara a datora contributii la FNUASS.
In una din categorii, se incadreaza si mama mea , fiind beneficiara unei legi speciale.
Ce nu inteleg eu din articol ? Aceasta exceptie de la plata contributiei la sanatate, cu referire la Legea 95/2006 se aplica doar indemnizatiei pe care o are , fiind beneficiara unei legi speciale, sau se aplica acesteia si in plus si pensiei, neavand alte venituri suplimentare impozabile (asa cum inteleg eu, -poate gresit- din articol ) ?
Intrebare suplimentara: cand primesti pensia , se considera ca realizezi venituri din munca?
Multumesc