avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotia si terapia online
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotia si terapia online

In urma cu ceva timp in familie am avut niste conflicte cu sotia nu foarte grave insa ea mi-a spus ca doreste sa divorteze si a apelat la un psihoterapeut sa o ajute sa faca asta. Acum ea face terapie pe skype pentru pentru ca nu locuim in Romania, intre timp lucrurile intre noi s-au remediat eu sunt multumit ca face asta pentru ca am constatat o schimbare benefica totusi ea imi spune ca terapeutul ii cere sa divorteze altfel nu va mai continua terapia, mai mult am aflat si anumite pareri ale lui despre mine ca ii spune ei anumite lucruri despre mine, eu nu sunt de acord cu ce spune el in primul rand ca nu ma cunoaste. Din ce stiu eu ei nu au un contract scris ci doar unul verbal, este legal asa ? Nu stiu nici macar daca are drept de libera practica. As dori sa stiu ce pot face eu in situatia asta, sotia nu mai doreste sa divorteze, eu nu si mi se pare ca terapeutul incearca sa o influenteze sa faca asta, ce pot face eu legal in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214874 , utilizator 17:42, 9 Decembrie 2011
Livik a scris:

...ea imi spune ca terapeutul ii cere sa divorteze altfel nu va mai continua terapia, mai mult am aflat si anumite pareri ale lui despre mine ca ii spune ei anumite lucruri despre mine, eu nu sunt de acord cu ce spune el in primul rand ca nu ma cunoaste.
...Nu stiu nici macar daca are drept de libera practica. As dori sa stiu ce pot face eu in situatia asta, sotia nu mai doreste sa divorteze, eu nu si mi se pare ca terapeutul incearca sa o influenteze sa faca asta, ce pot face eu legal in acest caz ?


1. niciun psiholog, psihoterapeut nu va cere clientului sau sa ia o decizie sau alta, cu atat mai mult nu ii va cere sa divorteze - rolul psihoterapeutului, printre altele, este de a depista cauza problemei pe care o are clientul sau si calea de a il aduce pe acesta in limita normalului unde intra si capacitatea de a lua singur decizii - este primul lucru care trebuie sa va dea de gandit cu privirea la exact ce ati sustinut cu privire la atestatul de libera practica.

Un sfat prietenesc, fara valoare de persoana autorizata, pe care vi-l pot oferi este de a sta de vorba cu sotia dumneavoastra si pentru ca ati mentionat ca ea a revenit asupra deciziei cu privire la divort aveti sanse de comunicare eficienta prin care sa ii demonstrati atasamentul, iubirea si grija pe care dumneavoastra o purtati sotiei.

O alta solutie ar fi sa mergeti impreuna la o consilere psihologica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hipnoza - exista acte normative care reglementeaza aplicabilitatea? antipot antipot Vreau sa stiu ce anume spune legislatia romana despre hipnoza si aplicabilitatea ei. Pentru ca in america hipnoterapia a ajuns sa fie considerata o terapie, ... (vezi toată discuția)
Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ... Madrian16 Madrian16 Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns ... (vezi toată discuția)
Obligatie la divort? stefpop stefpop Buna ziua, eu si sotia avem o minune de copil de 2 ani (atasamentul lui fata de fiecare dintre noi este egal si enorm, la fel si din partea noastra ptr ... (vezi toată discuția)