eu si sotia avem o minune de copil de 2 ani (atasamentul lui fata de fiecare dintre noi este egal si enorm, la fel si din partea noastra ptr el).
Doresc sa stiu daca exista vreo modalitate legala prin care o pot "forta" sa faca terapie si tratament la psiholog/psihiatru, inainte sau la momentul divortului (ma injura constant, in casa, de fata cu copilul...nimeni din jur nu o aproba ptr acest comportament nejustificat, eu sunt la serviciu, acasa si cu copilul aproape non-stop, ea doar acasa cu copilul tot aproape non-stop, nu prea avem ajutor).
De asemenea, in caz de divort, o poate obliga instanta sa locuiasca ea cu copilul in acelasi oras unde locuim acum (doar aici pot castiga un venit substantial si ptr alocatia copilului, si aici are parte de educatie superioara oraselului unde ar urma sa se mute la mama sotiei)? Ea nu are venit, si daca va avea, nu se vede a fi consistent cat sa acopere chiria, cheltuielile lunare, si ce ii mai trebuie ei. Scopul meu principal este sa imi vad copilul zilnic, atasamentul e prea puternic pentru a ne indeparta sufleteste si fizic o distanta de 100km.
Buna ziua,
Nu exista posibilitatea obligarii la tratament psihologic (tratamentul psihologic presupune participarea la sedinte de consiliere psihologica) tratamentul psihiatric presupune existenta unei boli psihice si a unui tratament dat de un medic psihiatru, tratament medicamentos.
Nu poate sa fie obligata sa nu se mute unde doreste,
Puteti solicita stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra daca interesul superior al minorului indica asta.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa va ajute si sa va reprezinte interesele in instanta,
Custodie comuna
CristinaML
Buna ziua noi avem custodie comuna dar eu vreau sa-i interzic sotului sa mai vada copilul sau sa il vada doar in prezenta unui asistent maternal deoarece ... (vezi toată discuția)