avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere de revizuire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere de revizuire

buna seara

am obtinut o sentinta la curtea de apel prin care ccsd si anrp sant obligate sa-mi solutioneze dosarul de despagubire in termene precise , scurte , de ordinul zilelor pentru fiecare obligatie - ccsd sa dea dosarul unui evaluator si apoi sa emita titlu de despagubire iar anrp sa emita titlu de plata si sau/conversie dupa formularea optiunii mele privind valorificarea titlului de despagubire.
ccsd si anrp au facut recursuri si iccj-scaf a decis admiterea recursurilor si modificarea sentintei atacate : ccsd sa emita titlu de despagubire in termen de 6 luni de la data deciziei ; actiunea impotriva anrp a fost respinsa pe exceptia prematuritatii , dat fiind ca nu ar putea fi obligata sa emita titlu de plata si sau/despagubire din moment ce ccsd nu a emis inca un titlu de despagubire.
curtea e.d.o. a statuat ca ccsd si anrp trebuie sa solutioneze dosarele in termen rezonabil (un an) si acest principiu a fost preluat in jurisprudenta sa de iccj-scaf in 2008 .
ccsd si anrp au primit dosarul meu spre solutionare cu trei ani in urma si incalca deci principiul solutionarii in termen rezonabil .
In opinia mea , prin decizia sa iccj-scaf nu numai ca permite paratelor sa nu respecte principiul termenului rezonabil statuat de cedo dar este inconsecventa fata de sine insusi , fata de jurisprudenta sa .
intentionez sa fac o cerere de revizuire intemeiata pe art. 21 al.2 din legea 554/2004 (care se sprijina pe art 20 si art 148 din constitutie) si solicit opinii privind acest punct de vedere .
eu constat ca legea 247/2005 nu stabileste termen de solutionare a dosarelor in sarcina ccsd si anrp si este astfel in neconcordanta cu dispozitiile cedo care , in aplicarea prevederilor art.6 al.1 din conventia e.d.o. si prevederilor art.1 din protocolul nr.1 la conventia e.d.o. a statuat ca dosarele trebuie solutionate in termen rezonabil (un an) .
in aceasta situatie (existenta unei neconcordante intre legea interna si reglementari comunitare obligatorii) inteleg ca sant aplicabile art. 20 al.2 si art. 148 al. 2 din constitutie si pe cale de consecinta iccj-scaf in mod nelegal a hotarat sa mai lase dosarul inca 6 luni la dispozitia paratelor care si asa au intarziat solutionarea lui excesiv de mult fata de termenul impus de cedo .
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:30, 9 Decembrie 2011
Ati relatat o problema destul de de intalnita, care sper,ca intr-un viitor apropiat va primi o reglementare legala satisfacatoare, ( pe de alta parte, imi vine sa rad cand ma gandesc la renumita Lege nr. 202 din 2010-mica reforma in justitie)
eu nu va dau prea mari sanse la revizuire...desi pe fond aveti dreptate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire intemeiata pe neconstitutionalitate declarata ulterior judecarii cauzei tcnz tcnz In cazul in care o lege (integral sau partial) este declarata neconstitutionala, cei carora li s-au pronuntat hotarari judecatoresti (in baza legii/articolelor ... (vezi toată discuția)
case nationalizate - prelungire15 mai 2013 oficiala cassy cassy am hotarare irevocabila in contencios prin care ANRP CCSD este obligata sa-mi elibereze faimoasa decizie galbena (titlul de despagubire) in 6 luni. hotararea a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)