avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

as dori un raspuns pentru cazul meu.in urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii minori in varsta de 7 ani jumate si 3 ani jumate.tatal lor lucreaza in danemarca,atata stiu,ce demersuri ar trebui sa fac pentru a plati pensia alimentara celor 2 copii.si daca beneficiaza de pensia alimentara la salariul pe care il obtine tatal lor in danemarca.va multumesc.
Se poate face o actiune de stabilirea domiciliului minorului la mama si obligarea paratului la pensie, indicati adresa lui si eventual locul de munca , daca nu, instanta va face unele verificari dar e foarte greu daca nu ai unele date .
minorii sint impreuna cu mine[mama lor],nu am nici o adresa exacta unde lucreaza,doar atat cunosc si sunt sigura ca lucreaza in danemarca.cat ar dura un proces de genul acesta?
Procesul ar dura destul de mult pentru ca trebuie citat in Danemarca. De asemenea, dupa ce aveti decizia instantei nu puteti avea siguranta ca va plati.
ce se va intampla in cazul in care nu va plati?
Daca nu va plati din rea-credinta i se va face dosar penal iar daca va plati pe parcursul judecatii va primi o pedeapsa cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)
Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)
Daca fac partaj , sunt amenintat cu actiune penala nsm nsm Eu si sotia am divortat la notar . In acte nu s-a stabilit nici o suma de bani ca pensie alimentara pentru fiul nostru , doar ca avem custodie comuna si la ... (vezi toată discuția)