avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafon banca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafon banca

daca s-a marit plafonul de cas, s-a marit si suma maxima de retragere din banca/zi? daca da, la cat?
da, 100.000.000 lei
si citeste OG 94/26.08.2004
noua ne-a spus de la banca 50.000.000.Alte pareri?!
In OG 94/2004 nu spune nimic de suma care este permisa a fi retrasa de la banca intr-o zi. Avand in vedere insa ca OG-ul permite plata unei sume in numerar de pana la 100 mil pentru magazinele cash&carry in mod normal bancile ar trebui sa elibereze aceasta suma. Numerarul care va fi eliberat de banca intr-o singura zi va fi stabilit de BNR prin normele proprii. BNR-ul este autoritatea de reglementare in domeniul bancar. Asa a fost cazul si cu OG 15/1996, cu modificarile ulterioare.
Problema este alta: daca poti plati o factura de 51 de mil catre o firma cu 49 mil numerar si cu 2 mil prin banca.
Dragos.
poti,chiar in aceeasi zi.
dupa cum scrie in lege nu prea poti sa platesti fractionat numerar.

Anonymous a scris:
>poti,chiar in aceeasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)
Plafon casa ! popdan2004 popdan2004 Va rog sa-mi spuneti si mie care este ultimul act normativ sau ultima reglementare privind soldul casei la sfarsit de zi ! va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Plata factura carmen34 carmen34 Buna saera, vreau sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: am cumparat un bun(chiosc) care a costat 7.500 ron.Societatea de la care am ... (vezi toată discuția)