avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine numeste curatorul conform noului cod civil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine numeste curatorul conform noului cod civil?

Situatia este urmatoarea: sot este decedat, iar sotia si un copil minor (peste 14 ani) sunt mostenitori. Copilul minor are nevoie de un curator. Cine numeste acest curator conform noului cod civil? Si mai departe, care sunt pasii care trebuie facuti pentru realizarea succesiunii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:04, 12 Decembrie 2011
Curatorul este numit de instanta de tutela
Am inteles ca s-ar aplica Art. 150 (3), iar curatorul este numit de notarul public:

[ link extern ]
Pentru motive temeinice, în cadrul procedurilor succesorale, notarul public, la cererea oricărei persoane interesate sau din oficiu, poate numi provizoriu un curator special, care va fi validat ori, după caz, înlocuit de către instanța de tutelă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dispozitie numire curator pentru minor cata32 cata32 Primarul poate sa emita o dispozitie pentru numirea unui curator in vederea asistarii minorului la dezbaterea procedurii succesorale si pentru incheierea ... (vezi toată discuția)
Curatela mihaicalara mihaicalara M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)