Buna ziua,
Am cumparat un imobil la o executare silita de la banca, imobil care nu este locuit de nicio persoana (proprietarul este plecat in Italia si cei doi copii majori, unul este plecat in Spania si celalalt student in Bucuresti). De la vecini nu am reusit sa aflu vreun numar de telefon pentru a-i contacta pe cei trei.
In momentul cand am solicitat unui executor judecatoresc sa intru in imobil, acesta mi-a spus ca in perioada 1 decembrie - 1 martie, nu se fac evacuari, desi, nu locuieste efectiv nicio persoana in acel imobil.
Exista vreo modalitate juridica pentru a obtine pe cale de ordonanta presedintiala evacuarea? Precizez ca mai sunt proprietar al unui apartament, dar pe care doresc sa-l vand.
Pentru a invoca exceptia din Codul de proc. civila ca nu am o alta locuinta corespunzatoare, cum ar trebui incheiat contractul de vanzare cumparare, avand in vedere ca cel care doreste sa-l cumpere doreste sa faca plata in rate, pana in luna august, si eu nu as vrea sa -i transfer dreptul de proprietate decat dupa ce plateste ultima rata?
Multumesc.
Evacuarea presupune existenta cuiva care locuieste in imobil. Daca nu locuieste nimeni in imobil, trebuie sa solicitati executorului judecatoresc sa va intocmeasca un proces verbal de punere in posesie. Punerea in posesie se poate realiza oricand, indiferent de perioada.
s-ar putea sa se considere ca atata timp cat apartamentul este plin cu mobila si acarete ,este locuit.
daca , atunci cand sunati la usa nu raspunde nimeni , privind pe gaura cheii nu sesizati miscare , nu-i achitata intretinerea ...........nu inseamna ca nu locuieste nimeni.
nu cred ca o sa se bage un executor atata timp cat usa e incuiata.
dar daca , de exemplu ,atunci cand ajungeti cu executorul la imobil ,se constata ca apartamentul nu are usa la intrare (adica e evident nelocuit....)......... ;-)