avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea de executare a hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea de executare a hotararii judecatoresti

Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru repunerea intr-o functie echivalenta celei detinute anterior si angajatorul nu executa aceasta hotarare motivand ca nu exista posturi vacante. Ce obligatie are angajatorul si cum trebuie sa procedez pentru a obtine dreptul castigat?
Cel mai recent răspuns: anamaria81 , utilizator 19:44, 10 Decembrie 2011
Existenta sau inexistenta posturilor vacante nu au legatura cu hotararea judecatoreasca.

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti este infractiune prevazuta in codul penal.

E cea mai buna veste din ultimele luni! Multumesc!
Dar care este urmatorul pas pe care trebuie sa il fac daca angajatorul nu ma repune pe o functie?
Art. 262 C.mun. : Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

Prin urmare, formulati plangere penala impotruva angajatorului pentru savarsirea acestei infractiuni ... termenul de introducere a plangerii este de 2 luni, iar plangerea o adresati politiei sau parchetului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Am cistigat procesul cu angajatorul ,sentinta este definitiva si irevocabila, dar acesta refuza sa ma repuna in drepturi pe motiv ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Conflict munca sabucaurora sabucaurora Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care angajatorul trebuie sa ma integreze in functia de casier colector si sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)