avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict munca

Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care angajatorul trebuie sa ma integreze in functia de casier colector si sa-mi plateasca drepturile salariale.
Reintegrarea este facuta formal, fiind repartizata pe un alt post. Sunt trecuta nemotivat 25 zile, dupa care se intocmeste un alt act aditional pentru toate casierele din unitate, de schimbare a functiei in casier abonamente si casierie SIEAT(fosta casierie colectoare).
Mentionez ca postul exista si pe acest post a lucrat si lucreaza o alta persoana, eu fiind repartizata la o cabina de abonamente.
In acest timp celelalte casiere beneficiaza de sporuri salariale pentru sambata si duminica si unele chiar de spor de noapte, in timp ce eu si colega de la cabina lucram de luni pana vineri.
Cum ar trebui sa procedez pentru a primi banii pentru cele 25 de zile si pentru a lucra din nou in casieria colectoare?
Va multumesc pentru ajutorul dat.
Cel mai recent răspuns: ContSters197152 , utilizator 19:10, 14 August 2012
CODUL MUNCII

"Art. 261 Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Art. 262 Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Art. 263 (1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala."
faceti plangere penala . Apelati la un executor judecatoresc sa va puna in executare hotararea
av.antoanelageaman a scris:

faceti plangere penala . Apelati la un executor judecatoresc sa va puna in executare hotararea

Am facut plangere penala din data de 03 Octombrie 2011 si nu am primit nici un raspuns pana in prezent.
Va rog frumos sa-mi spune-ti ce ar trebui sa fac. Multumesc frumos.
S-a inregistrat plangerea penala sau un politist cu state "militienesti" v-a spus sa o lasati acolo ? Cred ca ar trebui sa trimiteti un mail la petitii@mai.gov.ro si sa le povestiti si lor despre "soarta" unei plangeri penale depuse in urma cu un an si poate gasesc vinovati printre militieni sau , mai rau, corupti.Iar, daca i s-a dat numar plangerii , sa-l transmiteti catre minister pentru a-i "misca" putin .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Se poate solicita schimbarea locului de munca? marinad marinad Buna seara, am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ioanditu ioanditu In data de 4 august 2010 mi-a fost suspendat CIM conform art 52 lit C din Codul Muncii.In data de 12 feb 2011, in urma cercetarilor procurorul a dat decizia de ... (vezi toată discuția)