avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... beneficii pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

beneficii pfa

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Acum un an mi-am infiintat un pfa si mi-am deschis un magazin la care lucrez si acum. Contributiile sociale mi le-am platit "din mana" in fiecare luna(sanatate, pensie, somaj, impozit). Ma intreb daca peste ceva timp o sa beneficiez de concediul de maternitate si de indemnizatia dupa copil daca eu lucrez la firma mea si imi platesc taxele. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:56, 12 Decembrie 2011
Pentru a beneficia si de concediu de maternitate trebuie sa va asigurati si sa platiti la Casa de Sanatate contributia de concedii si indemnizatii in cota de 0,85% conform OUG nr. 158/2005. De imdemnizatie crestere copil se beneficiaza daca in ultimele 12 luni realizati venituri impozabile.
Ok....ms. Deci trebuie sa vorbesc la casa de sanatate si trebuie sa platesc 1 an.....multumesc. Si inca ceva.....daca m-am casatorit, trebuie sa imi schimb firma? Adica, daca pfa-ul e pe numele vechi trebuie sa il schimb cu cel nou? Si inca o intrebare....Pot schimba pfa-ul in ii? Trebuie sa platesc in plus? Multumesc
Este suficient ca aceasta contributie sa fie platita pentru o luna.
Trebuie sa schimbati denumirea prin depunerea unei cereri la Oficiul Registrului Comertului.
Nu se poate schimba pfa-ul in ii, trebuie sa il radiati si sa infiintati II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ralu_c ralu_c Buna ziua! As avea si eu o mare nelamurire legata de primirea indemnizatiei crestere copil pana la varsta de 2 ani. Situatia mea este urmatoarea: Din februarie ... (vezi toată discuția)