Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Acum un an mi-am infiintat un pfa si mi-am deschis un magazin la care lucrez si acum. Contributiile sociale mi le-am platit "din mana" in fiecare luna(sanatate, pensie, somaj, impozit). Ma intreb daca peste ceva timp o sa beneficiez de concediul de maternitate si de indemnizatia dupa copil daca eu lucrez la firma mea si imi platesc taxele. Va multumesc anticipat.
Pentru a beneficia si de concediu de maternitate trebuie sa va asigurati si sa platiti la Casa de Sanatate contributia de concedii si indemnizatii in cota de 0,85% conform OUG nr. 158/2005. De imdemnizatie crestere copil se beneficiaza daca in ultimele 12 luni realizati venituri impozabile.
Ok....ms. Deci trebuie sa vorbesc la casa de sanatate si trebuie sa platesc 1 an.....multumesc. Si inca ceva.....daca m-am casatorit, trebuie sa imi schimb firma? Adica, daca pfa-ul e pe numele vechi trebuie sa il schimb cu cel nou? Si inca o intrebare....Pot schimba pfa-ul in ii? Trebuie sa platesc in plus? Multumesc
Este suficient ca aceasta contributie sa fie platita pentru o luna.
Trebuie sa schimbati denumirea prin depunerea unei cereri la Oficiul Registrului Comertului.
Nu se poate schimba pfa-ul in ii, trebuie sa il radiati si sa infiintati II.