avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM INCHEIAT FARA CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM INCHEIAT FARA CCM

nu pot sa cred
deci contract individual de munca incheiat fara a fi trecut ccm-ul la nivel de angajator....sau au ,,omis"" acest aspect.
in aceasta situatie ce contract colectiv de munca se aplica?
avand COR 838332 CONDUCATORI DE MASINI SI UTILAJE TERASIERE.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 17:26, 13 Decembrie 2011
deci firma este in insolventa si vreau sa stiu daca prevederile selctiei angajatilor in cazul concedieri conform art 65 isi mai fac efectul
de ce intreb asta :la locul de munca au mmai ramas 8 angajati din 16 si eu eram dintre toti singurul care eram intretinator de familie cu 3 copii.
in notificarea de preaviz 86 alin 5 si 6 legea 85/2006
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
cristian_z, utilizator
In cazul dvs. nu este vorba de concediere, ci de incetare CIM in timpul perioadei de proba. A fost cea mai simpla cale pentru ei de a scapa de un angajat (si ghinionul dvs.!)

in notificarea de preaviz 86 alin 5 si 6 legea 85/2006

Art.86 din Legea nr. 85/2006
(5) Un contract de munca sau de închiriere, în calitate de locatar, va putea fi denunţat numai cu respectarea termenelor legale de preaviz.
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în procedura simplificata, precum şi în cazul intrãrii în faliment în procedura generalã, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de cãtre lichidator, fãrã a fi necesarã parcurgerea procedurii de concediere colectivã. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrãtoare.

nu sunt in perioada de proba
eu muncesc de 4 ani la aceasta firma.
Firma a fost cesionata in luna mai dar sau opus OCR si o primarie spre a nu fi inregistrata respectiva firma cesionara
procesul va avea loc in data de 15 .12 de fapt recursul sa spun asa
din cate stiu in cazul cesionari dreptturile angajatilor din firma cesionata se pot modifica la un an de la data cesionarii
Ceea ce stiti dvs este vorba despre drepturile salariatilor prevazute in c.c.m. la data transferului ....

Art. 9 din Legea nr.67/2006 prevede:
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, pâna la data rezilierii sau expirarii acestuia.
(2) Prin acord intre cesionar si reprezentantii salariatilor, clauzele contractului colectiv de munca valabil in momentul efectuarii transferului pot fi renegociate, dar nu mai devreme de un an de la data transferului.
....
da asa este
ceea ce eu am aflat e ca noi nu avem ccm si deci sunt liberi angajatori prin prisma insolventei sa concedieze muncitorii pe bunul lor plac,fara a mai tine cont de vreo lege sau altceva

Alte discuții în legătură

Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Am fost anuntat ca se va desfiinta postul(programator IT), dupa aprox 1 an de la angajare, insa nu am primit inca o notificare in scris. Conform ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)