avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama si fiica - schimbare nume minor si mutare din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama si fiica - schimbare nume minor si mutare din tara

Buna ziua,sunt o mama cu o fiica dintr-o casnicie anterioara,casnicie care a fost anulata printr-o decizie definitiva de divort iar in urma divortului fata mi-a fost incredintata spre crestere.Intre timp m-am recasatorit si mi-am schimbat numele dupa actualul sot.Fata care are acum 13 ani,poarta in continuare numele tatalui ei natural.As dori sa plec definitiv din tara dupa ce fata implineste 14 ani dar nu stiu care ar fii pasii sau actele necesare pentru a trece fata pe numele meu sau actele necesare pentru ca fata sa poata venii cu mine in Italia.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 14:29, 17 Decembrie 2011
Pentru a trece fata pe numele dvs trebuie si acordul tatalui sau sa asteptati sa devina majora.. De plecat puteti pleca cu ea in strainatate oricand, nu aveti nevoie de acordul tatalui
VA multumesc pentru raspuns.Am totusi o nelamurire;daca de exemplu anul viitor cand plec in Italia o duc pe fata cu mine,la granita nu va fi o problema ca ea are pe buletin numele tatalui iar eu numele actualului sot?Pentru ca fata implineste 14 ani in ianuarie si pe CI va avea numele tatalui.Va multumesc inca o data.
Nu va avea! Sa aveti la dumneavoastra sentinta de divort si noul certificat de casatorie ( ar fi bine sa aveti si cate o copie dupa ele)
Parca minorilor le trebuie pasaport individual la iesirea din Romania chair daca merg in UE, nu? Verificati.
nu este necesar pasaportul! fiica mea iese din tara de la varsta de 15 ani doar cu buletinul , sentinta mea de divort si o imputernicire facuta de mine in care sunt de acord sa iasa din tara fara mine si sa aiba ca insotitori soferii de autocar si mai specific adresa unde sa o lase si cine sa o ia in primire! ,,,,ca sa revina in tara nu mai are nevoie de imputernicire daca vine cu avionul! ...imputernicirea o fac pt ca nu ies eu cu ea ! daca am fi in spatiul schengen ar putea merge cu avionul in strainatate si fara acea imputernicire ! fiica mea poate pleca fara imputernicire de la tatal ei deoarece in sentinta de divort scrie asa : incredinteaza spre crestere si educare pe minora....Am inteles ca fiica dumneavoastra are 13 ani si vreti sa iesiti cu ea dupa ce implineste 14 ani si va avea buletin! ....daca e inainte de 14 ani , va avea nevoie de pasaport! ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)
Excursie in spania tina1234 tina1234 Buna seara ! Eu si fiica mea in varsta de 16 ani vrem sa plecam cu avionul intr-o excursie in Spania intrebarea mea este : ce acte are nevoaie fiica mea ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)