Buna ziua,
Am intentat proces fostului sot pentru neplata pensiei alimentare,cat si recalcularea ei.Daca paratul nu se prezinta la proces,ce trebuie sa fac eu?Trebuie din timp sa aflu locurile lui de munca (cred ca are mai multe firme) sau poate instanta sa le afle?Nu stiu cum as putea sa aflu sursele lui de venit.Doar din ce imi spune copilul imi dau seama ca are mai multe.
Multumesc.
cred ca de la registrul comertului obtineti informatiile necesare despre asocierea in firme
apoi la fisc sau tot la gegistru despre dividente, plus ca pe baza informatiilor de la registru cu adresa incuviintata de instanta despre alte venituri decat dividente...
apoi solicitati fractia limpusa de lege cu titlu de intretinere din veniturile astfel rezultate
nimeni nu o sa va dea aceste relatii.singura posibilitate de a afla este sa faceti plangere penala abandon de fam art 305 si in cadrul acestui dosar politia va face cercetarile si dvs veti cere si veti spune tot ceea ce stiti despre posibilele locuri de munca ale respectivului.cu toate aceste documente veti merge apoi in instanta.judecatorul nu va face ancheta ,dvs trebuie sa numiti firma angajatoare.
Nu ati precizat daca aveti o Hotarare prin care s-a stabilit un cuantum al pensiei de intretinere. Daca nu aveti nu puteti invoca savarsirea faptei de "abandon al obligatiilor de plata a pensiei", fapta prev. si ped. de Disp. art.305 lit.c. Daca aveti o hotarare si credeti ca fostul sot realizeaza venituri ce nu concorda cu pensia sptabilita cu ceva timp in urma ...puteti introduce o actiune cu obiect de judecata "majorare pensie intretinere"... Nu este nevoie ca paratul sa se prezinte in instanta, doar este nevoie sa-i precizati resedinta de domiciliul, si unde lucreaza. ca instanta va solicita relatii de venituri..Succes
Da,am o hotarare definitiva prin care tatal e obligat la plata a 16% din venituri(mai are un copil in intretinere,care intre timp a implinit 18 ani).Nu a platit 3 luni pensia alimentara,apoi am depus plangere la politie pt abandon de familie.Politia cred ca inca mai face cercetari referitor la veniturile lui,deoarece inca nu mi-a comunicat nimic.Si aici sunt nedumerita,deoarece din vara,de cand am depus plangerea ar fi trebuit sa se rezolve.Am fost de vreo 2 ori la politie sa intreb ce se intampla si au zis ca il vor chema sa discute..Intre timp el a inceput sa plateasca ,dar doar de 2 luni incoace,respectiv 80 de lei/luna.Veniturile lui sunt considerabil mai mari,deoarece eu stiu de cel putin 2 firme pe care le are.Nu doresc sa ma imbogatesc pe seama lui,cum e parerea multora,doresc un trai decent pentru copilul meu.