avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minima

Poate fi pensie mai mica de 350?Decizia de pensionare la limita de varsta a venit 295lei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:49, 11 Decembrie 2011
Valoarea punctului de pensie in anul 2011 este de 732.8 lei.
Incepand cu ianuarie 2011, nivelul pensiei sociale minime garantate este de 350 lei.
Conform OUG nr. 6/2009, aveti dreptul la aceasta suma.
Contestati la CJP decizia, in 30 de zile de la comunicare.
Pensia din decizie poate fi de 295 de lei,dar cea pusa in plata trebuie sa fie de 350 de lei.
NICOL31 a scris:
Poate fi pensie mai mica de 350?Decizia de pensionare la limita de varsta a venit 295lei.

Cuantumul pensiei, astfel cum este stabilit prin decizie, poate fi mai mic de 350 de lei. Cuantumul pensiei care va va fi platit lunar va fi de 350 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas stegaru florentina stegaru florentina Ati putea sa imi explicati de ce nu putem beneficia de diferenta pana la 350 ron sub forma de pensie sociala minima?Multumesc1 (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)
De ce nu am dreptul la pensia sociala minima garantata? carmenboz carmenboz As dori sa ma lamuriti de ce nu am dreptul la pensia minima garantata de 350 RON ? Mentionez ca pensia actuala este de : 240 RON iar pe langa aceasta mai ... (vezi toată discuția)