@Livia Costescu,
Firesc ar fi ca presedintele asociatiei sa va dea explicatii asupra acelor sume pe care le contestati. Presedintele este unul din proprietrai, vecin cu dumneavoastra si care trebuie sa colaboreze cu toti proprietrii. Maine poate sunteti dv presedinte ca numeni nu este batut in cuie.
Dar eu va intreb, daca presedintele v-ar fi dat un raspuns scris in cele 7 zile conform legii, dumneavoastra ati fi platit? Cred ca lucrarea s-a stabilit a se face in cadrul adunarii generale si amanuntele in sedintele de comitet. Oare cum v-ati descurca in functia de presedinte daca peste 100 de proprietari ar contesta sumele afisate si-ar solicita raspuns scris in 7 zile?
Spuneti ca:
in concluzie sunt obligata sa platesc orice suma mi se impune fiindca, daca nu, in trei luni sunt actionata in instanta si obligata sa o platesc, fara nici o explicatie ?
Sumele de plata nu vi se impun ci acestea rezulta firesc din repartizarea cheltuielilor conform legii. Daca o sa fiti actionata in instanta, acolo o sa contestati sumele si puteti solicita judecatorului o expertiza. Instanta va desemna un expert care va merge la asociatie, va studia documentatia si va intocmi un raport cu concluziile sale. Instamnta o sa va oblige sa platiti atat cat a stabilit expertul. Sigur ca pentru asta platiti in avans expertiza si-n final eventualele cheltuieli de judecata solicitate de asociatie.