avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demonstrarea intentiei de a plati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demonstrarea intentiei de a plati

Am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata unei sume de bani care reprezinta restanta la placarea blocului. Detin suma respectiva dar nu doresc sa o achit pana nu mi se dau lamuriri in legatura cu modul de calcul si suprafata pentru care s-a calculat. Am contestat lista de intretinere si am cerut explicatii referitoare la suma respectiva in scris si posed confirmarea de primire din partea asociatiei. Desi conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007 trebuia sa mi se raspunda in 7 zile de la primire, nu am primit nici un raspuns, dar a fost afisat un anunt prin care sunt informata ca am fost actionata in instanta pentru neplata sumei respective.
Cum sa procedez pentru a avea castig de cauza? Sa deschid un cont la banca in care sa depun suma restanta pentru a-mi demonstra intentia de a plati?
Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Aveti dreptul sa primiti informatii dar nu puteti conditiona plata datoriilor pe care le aveti cu primirea de informatii .
In concluzie sunt obligata sa platesc orice suma mi se impune fiindca, daca nu, in trei luni sunt actionata in instanta si obligata sa o platesc, fara nici o explicatie ?
era necesara? cine a hotarit aceasta placare a blocului? adunarea generala sau presedintele, alti citiva de capul lor? chiar daca se hotara in ad.gen. placarea aceasta, trebuia stabilit in ad.gen si bugetul - inclus in fondul de reparatii, modul de plata, etc.;
pe urma comitetul executiv trebuia sa ceara oferte, sa afiseze devize la avizier , sa se mai si discute si eventual conteste, apoi se facea lucrarea
s-a intimplat asa? daca nu, ei pot sa va dea in judecata dar au mari sanse sa piarda, depinde si de alte detalii pe care dvs. le stiti
deocamdata nu platiti nimic, sau platiti ceea ce considerati ca ar fi fost corect, nu sint de acord cu @george_neagu, cine a stabilit ca exista o datorie? daca nu existathotarire ad.gen. atunci nu este datorie ci exces de zel si de dorinta de comisioane returnate din partea unora care probabil au semnat un contract comercial de executie a unei lucrari fara a avea acest drept legal
mai reveniti cu detalii
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
eugen82, utilizator
@Livia Costescu,
Firesc ar fi ca presedintele asociatiei sa va dea explicatii asupra acelor sume pe care le contestati. Presedintele este unul din proprietrai, vecin cu dumneavoastra si care trebuie sa colaboreze cu toti proprietrii. Maine poate sunteti dv presedinte ca numeni nu este batut in cuie.
Dar eu va intreb, daca presedintele v-ar fi dat un raspuns scris in cele 7 zile conform legii, dumneavoastra ati fi platit? Cred ca lucrarea s-a stabilit a se face in cadrul adunarii generale si amanuntele in sedintele de comitet. Oare cum v-ati descurca in functia de presedinte daca peste 100 de proprietari ar contesta sumele afisate si-ar solicita raspuns scris in 7 zile?
Spuneti ca:
in concluzie sunt obligata sa platesc orice suma mi se impune fiindca, daca nu, in trei luni sunt actionata in instanta si obligata sa o platesc, fara nici o explicatie ?

Sumele de plata nu vi se impun ci acestea rezulta firesc din repartizarea cheltuielilor conform legii. Daca o sa fiti actionata in instanta, acolo o sa contestati sumele si puteti solicita judecatorului o expertiza. Instanta va desemna un expert care va merge la asociatie, va studia documentatia si va intocmi un raport cu concluziile sale. Instamnta o sa va oblige sa platiti atat cat a stabilit expertul. Sigur ca pentru asta platiti in avans expertiza si-n final eventualele cheltuieli de judecata solicitate de asociatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Adriantot, moderator
Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, de catre primarie, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans semnaturi suficiente, ca sunt costuri foarte mari si dureaza prea mult. S-a tinut o sedinta in care am fost anuntati ca, la cererea proprietarilor cu apartamentele pe partea de Nord, se va face o placare a blocului de catre o firma gasita de conducerea asociatiei, ca lucrarea va fi in regie proprie si ca cei care doresc trebuie sa ia legatura cu firma prestatoare, asociatia de proprietari neavand nici o implicare. Cu toate acestea, asociatia s-a implicat si a pus firma respectiva sa placheze tot blocul, nemaitinandu-se cont de acordul proprietarilor si ne-am trezit obligati sa platim contravaloarea care s-a inclus in cotele de intretinere. Cand s-a ajuns la scara mea, din motive necunoscute, lucrarea s-a oprit si din cauza ca se apropia frigul am executat lucrarea pe cont propriu, fara ajutorul acelei firme. M-am trezit restantiera pe lista de intretinere, pentru o lucrare care nu mi s-a executat, si nu mi s-au mai incasat banii pentru intretinere daca nu plateam intai placarea. Doua, trei luni am trimis banii prin posta, pe adresa asociatiei, imputernicindu-l pe administrator sa-i ridice dar mi-au fost returnati si am ajuns sa platesc si penalitati de intarziere. Nu am putut plati intretinerea decat dupa ce sotul meu a dat o declaratie la asociatie prin care se angaja sa plateasca placarea in momentul in care va fi executata.
Anul acesta a fost finalizata lucrarea si la apartamentul meu, dar suma afisata pe lista de intretinere pentru plata placarii mi se pare prea mare, avand in vedere ca o parte din placare am facut-o eu pe cont propriu. Am cerut o factura pentru a putea face imprumut la banca in vederea reabilitarii termice si pentru a cere la primarie scutirea de la impozitul pe cladire. Mi s-a raspuns ca nu au factura fiindca lucrarea s-a realizat in regie proprie. Am cerut sa mi se arate un document din care sa reiasa cum s-a calculat si cum a rezultat acea suma, dar mi s-a spus ca nu exista asa ceva. Din nou nu mi se mai incaseaza intretinerea pe luna curenta decat la pachet cu suma impusa de asociatie pentru placare. Daca doresc sa achit cotele curentemi se spune ca banii vor fi trecuti la placare.
Nu stiu daca hotararea a fost luata in ad, gen., probabil ca da. Nu stiu daca s-a stabilit bugetul si modul de plata, dar in mod sigur nu au fost afisate oferte, devize.

Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez pentru a evita procesul fiindca nu am bani de cheltuit prin tribunale. eventual spuneti-mi ce probe sa strang pentru a avea castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice Livia Costescu Livia Costescu Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare cote intretinere Livia Costescu Livia Costescu Buna seara, Am vrut sa platesc intretinerea pe luna mai si cei de la asociatie au spus ca mai intai trebuie sa platesc placarea si apoi intretnerea. Am trimis ... (vezi toată discuția)
Am contestat, în luna aprilie, două cheltuieli efectuate de asociație pe care nu le-am plătit. În luna iulie mi-au fost aplicate penalizări pentru neplata acelor cheltuieli, sunt legale? doar_dana doar_dana In luna aprilie 2018, in lista afisata pt plata intretinerii au fost doua cheltuieli respectiv reparatii lift si reparatie interfon pt care am facut ... (vezi toată discuția)