avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice

Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans semnaturi suficiente, ca sunt costuri foarte mari si dureaza prea mult. S-a tinut o sedinta in care am fost anuntati ca, la cererea proprietarilor cu apartamentele pe partea de Nord, se va face o placare a blocului de catre o firma gasita de conducerea asociatiei, ca lucrarea va fi in regie proprie si ca cei care doresc trebuie sa ia legatura cu firma prestatoare, asociatia de proprietari neavand nici o implicare. Cu toate acestea in listele cu cheltuieli de intretinere pe lunile iulie, august, septembrie a aparut o rubrica noua denumita "rata placare apartament plata parti comune".
Avand in vedere ca nu am dorit sa mi se placheze apartamentul, ca nu mi s-a cerut acordul pentru aceasta lucrare, ca placarea s-a facut numai pe Nord iar eu locuiesc spre Sud si ca lucrarea era in regie proprie nu am platit ratele care au insumat 800 lei si m-am trezit cu aceasta suma restanta la cotele de intretinere.
Deoarece la o sedinta ulterioara s-a ridicat problema acestor rate incluse in listele lunare de intretinere, listele pentru luna octombrie nu s-au mai afisat pe motiv ca s-a terminat tonerul imprimantei, iar cei care au achitat au aflat verbal doar suma totala de plata.
Este corect ca banii pentru o lucrare in regie proprie, care la apartamentul meu nu s-a executat, sa fie consemnati in listele cu cheltuieli de intretinere, iar neplata lor sa fie considerata restanta la cota de contributie lunara ?
Este corect sa nu se afiseze listele de intretinere si sa platesc o suma care nu stiu ce reprezinta ?
Ce pot face pentru a nu ramane cu restanta daca nu se afiseaza listele pana in ultima zi in care se fac incasari, exista o modalitate de a depune acesti bani la CEC sau la o banca si de a notifica conducerea asociatiei pentru a demonstra intentia de a plati ?
Tinand cont de faptul ca placarea s-a realizat doar pe latura nordica a blocului, cum putem noi, proprietarii de pe latura sudica sa refuzam aceasta lucrare si sa continuam demersurile pentru reabilitarea termica ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Livia Costescu , utilizator 22:46, 13 Iulie 2010
daca este asa cum spuneti,trimiteti o reclamatie scrisa cu numar de inregistrare presedintelui administratiei,daca nu gasiti intelegere in rezolvarea problemei, urmatorul pas sesizare la Serviciul cu Relatii Asociatii de Proprietari din
cadrul primariei
Ori e in regie proprie ori e facuta de firma?
@Livia Costescu
1. V-ati dat semnatura pe un tabel pentru reabilitare termica, nu pentru alta lucrare.
2. Folosirea acelor semnaturi pentru o alta lucrare despre care ati fost numai anuntati si nu vi s-a cerut acordul pentru executare, mai ales ca nu era o lucrare urgenta, ci o lucrare menita sa inlocuiasca in chip nefericit adevarata reabilitare termica care se face pentru tot condominiul, nu numai pentru un perete al acestuia, este ilegala.
3. Punerea pe listele de plata a unei cheltuieli care nu are la baza un acord al majoritatii proprietarilor, ci dimpotriva, le este deturnata semnatura, este lipsita de temei legal.
4. Ati facut o greseala ca nu ati contestat aceste sume la vremea potrivita, conform legii pe care sunt convinsa ca nu o cunoasteti, dar aceasta nu este o scuza....:(
5. Plata unei sume cerute, care nu este justificata printr-un tabel afisat (lista cotelor de plata = o factura) este ilegala.

In consecinta, restanta Dv. este valabila numai in masura in care la adunarea generala respectiva convocata in mod legal, eventual reconvocata, s-a obtinut majoritate de voturi pentru lucrarea de placare si nu tabelul initial cu semnaturi.

Nu inteleg de ce conducerea asociatiei care a gasit firma ...cu "placarea" spune ulterior ca nu se implica si cum de, daca nu e implicata, totusi va pune restante pe liste? Contractul pentru "placare" s-a semnat sau nu cu asociatia? Daca s-a semnat cu asociatia, atunci presedintele acesteia trebuie sa va raspunda la intrebarea "de ce v-a deturnat semnatura data pentru reabilitare"?

Impreuna cu alti proprietari care va impartasesc p.d.v., ca au platit sau sunt restanti cu aceste sume privitoare la "placare", parerea mea este de a face o plangere penala la politie pentru motivele pe care vi le-am expus mai sus.
Va puteti adresa si la primarie, la compartimentul care tine relatia cu asociatiile de proprietari.

Nu vreau sa va panichez, dar acest mod de lucru poate ascunde "maruntisuri lunare" menite sa va toace banii. Ar fi bine sa demarati un control financiar!

...........................
@armenteros
regie proprie = sistem de executare a unei lucrari de catre un administrator care urmeaza sa justifice conturile (sumele, deh!) fata de organul superior (angajator) sau fata de proprietar(i).

Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Livia Costescu a scris:

Este corect ca banii pentru o lucrare in regie proprie, care la apartamentul meu nu s-a executat, sa fie consemnati in listele cu cheltuieli de intretinere, iar neplata lor sa fie considerata restanta la cota de contributie lunara ?
Este corect sa nu se afiseze listele de intretinere si sa platesc o suma care nu stiu ce reprezinta ?
Ce pot face pentru a nu ramane cu restanta daca nu se afiseaza listele pana in ultima zi in care se fac incasari, exista o modalitate de a depune acesti bani la CEC sau la o banca si de a notifica conducerea asociatiei pentru a demonstra intentia de a plati ?
Tinand cont de faptul ca placarea s-a realizat doar pe latura nordica a blocului, cum putem noi, proprietarii de pe latura sudica sa refuzam aceasta lucrare si sa continuam demersurile pentru reabilitarea termica ?

Exprimarea dv este confuza. O lucrare executata in regie proprie inseamana "lucrari, reparatii capitale executate de beneficiar cu mijloace proprii". Asta ar fi insemat ca fiecare proprietar sa-si cumpere materialele si sa execute lucrarea pe cont propriu ajutat de familie, prieteni, meseriasi fara a exista un contract al asociatiei cu o firma care sa execute lucrarea aferenta mai multor apartamente. Asa ca daca e regie proprie nu are treaba asociatie.

Nu este corect sa nu se afiseze listele dar se mai pot intampla accidente. Daca vi se explica la asociatie si vi se elibereaza chitanta pentru suma ce o platiti e in regula. In lista urmatoare o sa vedeti efectul.

Ca sa nu ramaneti restantier puteti plati la banca dar la fel de bine puteti plati la asociatie si nu trebuie sa mai notificati "intentia de a plati".

Hotararea de a contribui la placare sau de a realiza reabilitarea blocului trebuie luata in adunarea generala. Incercati sa vorbiti cu vecinii, cu presedintele asociatiei si convocati o adunare generala. Acolo hotarati ce faceti si chiar cum repartizati cheltuielile.
Doamna Elga - nu ma pricep eu la administratie prea mult, dar cunosc semnificatia cuvintelor. Acel administrator de care amintiti dvs. e, de fapt, un diriginte de santier.
Cand am pus intrebarea ori regie ori firma, ma refeream exact la acelasi lucru care l+a evidentiat si domnul Adrian.

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica - rate pe tabelul de cheltuieli lunare silviu1975 silviu1975 Buna ziua, @mulstumesc in avans Moderatorului \\"elga50\\". Suntem in plin proces de reabilitare termica. Mentionez ca nu toti porprietarii (4/18, ... (vezi toată discuția)
Demonstrarea intentiei de a plati Livia Costescu Livia Costescu Am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata unei sume de bani care reprezinta restanta la placarea blocului. Detin suma ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari refuza incasarea banilor pentru intretinere si ma trece in lista de plata ca restantier. remus-brad remus-brad Administratorul asociatiei de proprietari careia ii apartin refuza sa incaseze banii pentru intretinere si ma trece in lista de plata ca restantier, motivand ... (vezi toată discuția)