avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice

Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans semnaturi suficiente, ca sunt costuri foarte mari si dureaza prea mult. S-a tinut o sedinta in care am fost anuntati ca, la cererea proprietarilor cu apartamentele pe partea de Nord, se va face o placare a blocului de catre o firma gasita de conducerea asociatiei, ca lucrarea va fi in regie proprie si ca cei care doresc trebuie sa ia legatura cu firma prestatoare, asociatia de proprietari neavand nici o implicare. Cu toate acestea in listele cu cheltuieli de intretinere pe lunile iulie, august, septembrie a aparut o rubrica noua denumita "rata placare apartament plata parti comune".
Avand in vedere ca nu am dorit sa mi se placheze apartamentul, ca nu mi s-a cerut acordul pentru aceasta lucrare, ca placarea s-a facut numai pe Nord iar eu locuiesc spre Sud si ca lucrarea era in regie proprie nu am platit ratele care au insumat 800 lei si m-am trezit cu aceasta suma restanta la cotele de intretinere.
Deoarece la o sedinta ulterioara s-a ridicat problema acestor rate incluse in listele lunare de intretinere, listele pentru luna octombrie nu s-au mai afisat pe motiv ca s-a terminat tonerul imprimantei, iar cei care au achitat au aflat verbal doar suma totala de plata.
Este corect ca banii pentru o lucrare in regie proprie, care la apartamentul meu nu s-a executat, sa fie consemnati in listele cu cheltuieli de intretinere, iar neplata lor sa fie considerata restanta la cota de contributie lunara ?
Este corect sa nu se afiseze listele de intretinere si sa platesc o suma care nu stiu ce reprezinta ?
Ce pot face pentru a nu ramane cu restanta daca nu se afiseaza listele pana in ultima zi in care se fac incasari, exista o modalitate de a depune acesti bani la CEC sau la o banca si de a notifica conducerea asociatiei pentru a demonstra intentia de a plati ?
Tinand cont de faptul ca placarea s-a realizat doar pe latura nordica a blocului, cum putem noi, proprietarii de pe latura sudica sa refuzam aceasta lucrare si sa continuam demersurile pentru reabilitarea termica ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Livia Costescu , utilizator 22:46, 13 Iulie 2010
Armenteros a scris:
Acel administrator de care amintiti dvs. e, de fapt, un diriginte de santier.

asa si trebuie,HG 1588/2007,citez:
ART. 22(5) Administratorul asigură managementul de proprietate al condominiului prin:
a) prestarea serviciilor conform atribuţiilor, obligaţiilor şi responsabilităţilor atribuite de comitetul executiv, în condiţiile legislaţiei în vigoare;
c) efectuarea formalităţilor necesare în angajarea contractelor cu furnizorii/prestatorii de servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii, derularea şi urmărirea realizării acestor contracte;
Va multumesc pentru toate raspunsurile din noiembrie 2009.
Pentru o perioada nu mi s-au mai perceput rate pentru placare pe motiv ca la apartamentul meu nu s-a realizat, dar pe luna aprilie a aparut o rata de 600 lei. Nu am platit-o si cand am vrut sa platesc intretinerea pe mai casiera a refuzat sa-mi elibereze chitanta aferenta cheltuielilor pe luna mai motivand ca are prioritate placarea si imi va da chitanta partiala pentru placare, explicandu-mi ca dupa ce achit integral placarea imi va incasa bani pentru cotele de intretinere. Nu am mai platit si am depus banii la posta pe numele administratorului, cu mentiunea cota intretinere luna mai. Desi a fost notificat, administratorul nu a vrut sa ridice banii care stau la posta de 2 saptamani.
Intre timp am aflat ca unii vecini, au fost obligati sa semneze un contract cu firma care executa placarea si numai dupa aceea li s-a eliberat chitanta pentru cotele de intretinere.
Va rog dati-mi un sfat. Cum sa procedez pentru a putea achita intretinerea fara sa raman restantiera si in acelasi timp sa nu fiu obligata sa platesc o lucrare care nu mi s-a executat si nici sa fiu obligata sa semnez un contract cu o firma care nu isi respecta termenele (am vecini carora nu li s-a realizat placarea si care au achitat lucrarea integral din luna noiembrie).
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica - rate pe tabelul de cheltuieli lunare silviu1975 silviu1975 Buna ziua, @mulstumesc in avans Moderatorului \\"elga50\\". Suntem in plin proces de reabilitare termica. Mentionez ca nu toti porprietarii (4/18, ... (vezi toată discuția)
Demonstrarea intentiei de a plati Livia Costescu Livia Costescu Am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata unei sume de bani care reprezinta restanta la placarea blocului. Detin suma ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari refuza incasarea banilor pentru intretinere si ma trece in lista de plata ca restantier. remus-brad remus-brad Administratorul asociatiei de proprietari careia ii apartin refuza sa incaseze banii pentru intretinere si ma trece in lista de plata ca restantier, motivand ... (vezi toată discuția)