avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demonstrarea intentiei de a plati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demonstrarea intentiei de a plati

Am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata unei sume de bani care reprezinta restanta la placarea blocului. Detin suma respectiva dar nu doresc sa o achit pana nu mi se dau lamuriri in legatura cu modul de calcul si suprafata pentru care s-a calculat. Am contestat lista de intretinere si am cerut explicatii referitoare la suma respectiva in scris si posed confirmarea de primire din partea asociatiei. Desi conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007 trebuia sa mi se raspunda in 7 zile de la primire, nu am primit nici un raspuns, dar a fost afisat un anunt prin care sunt informata ca am fost actionata in instanta pentru neplata sumei respective.
Cum sa procedez pentru a avea castig de cauza? Sa deschid un cont la banca in care sa depun suma restanta pentru a-mi demonstra intentia de a plati?
Ce ma sfatuiti?
Multumesc
De acord cu chipurici.
Un exemplar al adresei cu numar de inregistrare si semnatura sa vi-l dea sa-l aveti dvs, asta pt. eventualul proces, desi cred ca ei merg numai pe intimidare.
In adresa le mai spuneti odata ca intelegeti sa va prevalati de dreptul legal ca inainte de a efectua plata pe care ati contestat-o sa primiti acte justificative , constind in deviz , factura, dovada platii de catre asociatie sau notificare din partea executantului..
Cu asta stati linistita privind cheltuielile de judeacta. Cind aveti termen? probabil ca ei nu au angajat inca avocat.
daca va puteti permite nu ar strica deloc o scurta consultatie cu un avocat.
Singura semnatura pe care am dat-o eu este pentru reabilitare termica de catre primarie care se face gratuit in sectorul meu.
Asociatia i-a pacalit pe majoritatea spunandu-le ca nu o sa vina primaria niciodata si a adus o firma care sa placheze numai apartamentele care n-au vru sa astepte primaria. Cei care au vrut placarea cu firma au semnat cu aceasta contracte individuale. Eu nu am semnat nimic.
Firma care a inceputa placarea acum 2 ani nu a tinut cont de cine a vrut si cine nu si a luat apartamentele la rand. La mine nu a ajuns dar asociatia a inceput sa treaca pe lista de intretinere rate la placare la toate apartamentele. Acestea sunt ratele fara de care v-am spus ca nu doreau sa incaseze intretinerea si pentru care a fost nevoit sotul sa dea acea declaratie.
Firma a lasat lucrarea neterminata si a plecat. Nu stiu adevaratul motiv, dar am auzit ca ar fi in proces cu asociatia fiindca nu i s-au platit toti banii.
Intre timp, afland ca primaria nu va mai face reabilitare fiindca asociatia a facut placare, mi-am placat singura o parte din apartament.
Asociatia a gasit pe altcineva, despre care am inteles ca a lucrat in regie proprie, care a placat in aceasta vara si partea neplacata a apartamentului meu, fara sa mi se ceara acordul si fara sa mi se prezinte nici un pret. Cand s-a terminat lucrarea mi s-a refuzat incasarea intretinerii daca nu platesc placarea impunandumi-se pentru aceasta o suma pe care nu o consider reala si promitandu-mi-se ca daca nu platesc ne vedem in instanta. Dupa un timp s-au razgandit si au acceptat sa platesc si in rate dar pana nu achit toata placarea nu vor sa-mi incaseze nici un ban la intretinere.
Am platit o mica parte si am contestat lista cu suma totala. Nu mi-au raspuns dar a aparut o lista cu persoanele actionate in instanta pentru cota intretinere restanta pe care ma regasesc si eu cu suma datorata la placare. Lista respectiva nu are nici o semnatura.
Inca nu am primit nici o citatie, deci s-ar putea sa fie doar pentru intimidare.
1-Greseala mare ca ati demarat anveloparea individuala pentru care nu detineti nici acordul asociatiei si nici al autoritatii locale
De altfel exista posibilitatea ca autoritatea locala ,in eventualitatea unei sesizari sa dispuna sanctionarea dvs i obligarea aducerii aspectului partii comune la forma anterioara interventiei e anvelopare
2-Pentru a proba interesul dvs de achitare cote lunare intretinere fie,deschideti cont curent si informati asociatia de proprietari ca are posibilitatea sa perceapa cota lunara ,fie transmiteti asociatiei de proprietari cota lunara de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire,ambele constituind proba in eventual litigiu
3-Daca executia anveloparii este realizata" in regie proprie",proprietarii nefiind informati despre contravaloare plata,situatia intra sub incidenta art 22 (9) din HG nr 1588/2007
Pentru lucrarile privind proprietatea comuna,administratorul tinand seama de pret,durata de executie si calitate supune spre analiza ,selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari,ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele in vedeerea executarii lucrrailor,conform legislatiei in vigoare,potrivit art 37 din L nr 230/2007
In caz contrar,cheltuielile nu vor fi acceptate la plata
pina la urma pt. ce sustin ca v-au dat in judeacta? intretinere sau placare? din mesaje informatilie sint contradictorii
este foarte simplu:
1.intretinerea pe care o datorati , pe care vreti s-o platiti si pe care ei nu vor s-o primeasca, mai intii o trimiteti cu mandat postal cum vi s-a sugerat mai sus, iar daca nu vor sa primeasca nici mandatul postal, atunci consemnati suma la cec pe numele asociatiei si le depuneti recipisa; daca nu o primesc le depuneti o adresa cu numar de inregistrare la asociatie cu copie dupa recipisa si ii instiinatati ca au suma la dispozitie
2. cu placarea asta nu va mai bateti capul pina ce ei nu prezinta justificative; daca nu ati semnat pt. cei cu regia proprie, in ce baza s-au afisat ratele? este ilegal, vi s-a raspuns deja; adunare generala care sa fi hotarit executarea placarii nu a avut loc, nu-i asa? n-ati raspuns.

eugen82 a scris:

pina la urma pt. ce sustin ca v-au dat in judeacta? intretinere sau placare? din mesaje informatilie sint contradictorii ...

... adunare generala care sa fi hotarit executarea placarii nu a avut loc, nu-i asa? n-ati raspuns.

Coloana din tabelul cu cei actionati in instanta se numeste "cota intretinere restanta" dar suma din dreptul meu este doar cea pentru placare.
Nu stiu daca a avut sau nu loc adunarea generala in care s-a hotarat placarea. Este posibil sa fi avut loc.
Va multumesc tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placare in regie proprie in locul reabilitarii termice Livia Costescu Livia Costescu Dupa ce am semnat intr-un tabel ca sunt de acord cu reabilitarea termica a blocului, am fost anuntati de conducerea asociatiei de proprietari ca nu s-au strans ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare cote intretinere Livia Costescu Livia Costescu Buna seara, Am vrut sa platesc intretinerea pe luna mai si cei de la asociatie au spus ca mai intai trebuie sa platesc placarea si apoi intretnerea. Am trimis ... (vezi toată discuția)
Am contestat, în luna aprilie, două cheltuieli efectuate de asociație pe care nu le-am plătit. În luna iulie mi-au fost aplicate penalizări pentru neplata acelor cheltuieli, sunt legale? doar_dana doar_dana In luna aprilie 2018, in lista afisata pt plata intretinerii au fost doua cheltuieli respectiv reparatii lift si reparatie interfon pt care am facut ... (vezi toată discuția)