Am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata unei sume de bani care reprezinta restanta la placarea blocului. Detin suma respectiva dar nu doresc sa o achit pana nu mi se dau lamuriri in legatura cu modul de calcul si suprafata pentru care s-a calculat. Am contestat lista de intretinere si am cerut explicatii referitoare la suma respectiva in scris si posed confirmarea de primire din partea asociatiei. Desi conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007 trebuia sa mi se raspunda in 7 zile de la primire, nu am primit nici un raspuns, dar a fost afisat un anunt prin care sunt informata ca am fost actionata in instanta pentru neplata sumei respective.
Cum sa procedez pentru a avea castig de cauza? Sa deschid un cont la banca in care sa depun suma restanta pentru a-mi demonstra intentia de a plati?
Ce ma sfatuiti?
Multumesc
plata intretinerii este una, placarea este altceva
1. nu va pot refuza plata intretinerii, dar in practica se fac astfel de presiuni/ intimidari de catre presedinti/administratori care spun ca nu primesc decit toti banii odata intretinere plus alte costuri restante, altfel ei nu taie chitante separate etc.
este un abuz, banii pentru intretinerea restanta pe care ei nu vor sa-i primeasca (atentie! fara penalitatile cerute de ei pe care nu le datorati caci intirzierea este din vina lor) ii puteti depune la cec pe numele asociatiei si le predati recipisa , va trebui sa mearga presul sa-i ridice, asta daca vrea
daca nu vrea nu e treaba dvs., odata depusi banii la cec v-ati achitat de obligatie
mai intrebati la cec cum se procedeaza
2. cu placarea asta e o nebuloasa,asa din ceea ce ati scris tot nu a reiesit daca a avut sau nu loc o adunare generala care sa hotarasca sa se placheze, eu am inteles ca nu;
oricum, daca ar fi avut loc , conducerea asociatiei avea mai intii obligatia sa afiseze la avizier ca va avea loc ad.gen cu ordinea de zi la pct.x placarea.., ar fi trebuit instiintat tot blocul pt. ca este vorba de o suma foarte mare
daca dvs. nu v-ati fi dus la adunare si daca s-ar fi hotarit placarea, iarasi trebuia afisata la avizier hotarirea, sint chestiuni procedurale impuse prin legea 230/2007
din ce scrieti cam 99% probabil placarea nu a fost hotarita de ad.gen. ci de unii de capul lor
pe urma este o si mai mare nebuloasa cu privire la acte, cum adica nu au contract, facturi, chitante??? in ce baza va solicita sa platiti? sa mearga ei in instanta sa solicite bani de la dvs. fara justificative si vor pierde 100%
alt aspect: cum adica v-au obligat sotul ... este viciu de consimtamint
si nu am inteles, daca ati executat lucrarea pe banii dvs. de ce sa mai platiti si altora care nu au facut nimic si care pe deasupra nu au dreptul de a cere si nu au nici acte?
la ce bani va referiti in intrebare? cei pt.intretinere sau pt.placare?
Pt.intretinere la cec nu la banca, nu puteti deschide cont in numele asociatiei.
pt. placare nu datorati nimic, nu platiti nimic, sa va dea ei in judecata si sa piarda procesul
cine v-a dat ideea cu "demonstrarea intentiei'? este gresita, ce intentie sa demonstrati daca contestati suma?
nu sint de acord cu @george.., aici nu e vorba de o mica divergenta de suma la intretinere pt. a fi platita inainte, este vorba de o suma mare si un abuz;
d-le @george.. daca la dvs. la avizier ar aparea in luna urmatoare ca aveti de plata fiecare ap. cite sa zicem 3000 lei pt. ca s-a reparat nu stiu ce.. fara ca proprietarii as fi fost instiinatati, v-ati duce dvs. cu banii astia la casierie direct apoi v-ati judeca?
consultati totusi un avocat, e o suma mare si cam multe probleme de drept
adriantot ai raspunde lui livia costescu: daca presedintele v-ar fi raspuns in 7 zile, dv. ati fi platit? raspunsul il gasiti in postarea din 10/dec, ora 17,07 al dnei. costescu.In legatura cu ce raspuns ar trebui sa il dea la 100 de locatari exista doua variante: ori da raspunsul eventual afisat la avizier (cind este o preoblema care este de interes general)( cu toate ca este obligat prin functia pe care o are si multi prefera sa o ignore), ori isi da demisia si lasa locul unui presedinte care intelege sa trebuie sa fie transparent si sa respecte legile. Apoi spune ca sumele de plata nu se impun, cum putem numi modul prin care suntem obligati sa platim niste sume contestate mai intai iar apoi vor accepta sa primeasca in sfirsit si banii pt. intretinere, oare contestatiile nu au nici o valoare pentru presedinte? sau cum pute numi acest mod de a proceda? Apropo de instanta, nu vad de ce ar avea nevoie de un expert, inca nu a cerut nimeni o expertiza ci doar dreptul de a vedea daca suma ceruta este justa, deci... transparenta! In functie de raspunsul pe care il primeste, livia costescu ai poate actiona in judecata daca observa ca exista unele nereguli.Apropo de cheltuieli de judecata, expert, etc.ele pot fi platite si de administratie, obiectul discutiei este: refuzul administratiei de a fi transparenta.
ynocentta a scris: 1. ca livia costescu a fost actionata in judecata pentru neplata...normal, doar trebuia sa aibe si ei un motiv?, doar nu puteau recunoaste ca transparenta care li se cerea si ai obliga si legea, i-ar fi dezavantajat poate. 2. spuneti ca serviciul se numeste indrumare si sprijinire asociatii de locatari si ca nu as avea tangenta cu serv. respectiv, eu vorbesc de serviciul relatii cetatenesti in teritoriu si functioneaza in cadrul: directia gospodarie comunitara si relatii cu asociatiile de locatari. Acest serviciu nu aplica sanctiuni, ei consiliaza cetatenii si ai indruma cum trebuie sa procedeze cind intimpina greutati din partea asociatiilor de proprietari.Am simtit o satisfactie in afirmatia dv. ca acestia nu dau sanctiuni...sau cite sesizari au fost rezolvate in favoarea cetateanului, ei bine, cazul meu a fost rezolvat cu brio, am cistigat in instanta impotriva administratiei cu toate ca aveau angajata firma renumita de avocatura(pe banii nostrii si cu ajutorul celor care au fost de acord sa aprobe fara sa stie ca vor suporta lunar niste sume uriase), deci sfaturile lor au fost corecte si folosite in consecinta. Binenteles ca nu toti putem gindi la fel, axista opinii si opinii...
In intrebare ma refer la banii pentru placare. Am facut doar jumatate din placare pe banii mei, deci datorez si asociatiei o suma de bani, dar mai mica fata de cea pretinsa, care este cu foarte putin mai mica decat cea pentru un apartament placat integral.
In concluzie sa nu platesc nimic sau sa platesc cat cred eu ca este valoarea corecta?
Multumesc.,
chiar vreti sa va tirguiti cu ei? mergeti pe calea legala si veti cistiga. Daca va vor pune la dispozitie facturile cerute in adresa si sunteti multumita, puteti plati, daca nu, mergeti in instanta,nu au cum sa cistige,eventual angajati un aparator veti vedea ca banii si cheltuielile de judecata vor fi "donati"de asociatie.