avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare editura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare editura

Intrebarea mea este:
Cum as putea, daca am deja o societate cu activitate in sfera culturalului, sa infiintez o editura? Care este legislatia in vigoare in acest sens si ce pasi ar trebui sa urmez.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:55, 11 Decembrie 2011
Primul pas si cel mai important este sa aveti autorizat ca obiect de activitate un cod caen din domeniul 581 - activitati de editare carti, reviste, ziare si ale activitati de editare. Principala lege de care va trebui sa tineti cont este legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor, un alt pas ar fi inscrierea in uniunea nationala a editorilor din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revista sau ziar - care e procedura de a le infiinta? Creatza92 Creatza92 Ce pasi trebuie urmati pentru infiintarea unei reviste sau a unui ziar in mod legal? PS: Nu este vorba de o revista sau un ziar online, ci de o revista sau ... (vezi toată discuția)
Infiintare ziar/revista miha_xxx miha_xxx Cine ma poate ajuta cu ceva informatii legate de infiintarea unui ziar sau a unei reviste? (in sensul ca as vrea sa stiu ce autorizatii am nevoie si ce alte ... (vezi toată discuția)
Diferenþã între pfa ºi Îi FiliposConstantin FiliposConstantin Din punct de vedere fiscal, există vreo altă diferenţă între PFA şi ÎI, în afară de numărul de angajaţi admisibili pentru desfăşurarea ... (vezi toată discuția)