avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Tata a decedat în 27 mai 2011.
Moștenitori: mama și 2 fiice (eu și sora mea).
Ne-am adresat înainte de 3 luni unui notar pentru deschiderea succesiunii. Ne-a dus cu vorba, ne-a întors de 5-6 ori cu hârtiile și acum în final a spus ca nu se poate cum vrem noi. Înainte de 3 luni în august, susținea ca ar trebui sa treacă 6 luni, au trecut și acum nu vrea sa mai facă. Ce ne sfătuiți, care ar fi cea mai ieftina varianta?
Masa succesorala: o casa la țară din 1928, 4 autoturisme vechi, 1 teren extravilan. Dorim sa renunțam în favoarea mamei la casa, iar ea în compensare ne va da câte o mașina.
Cum ar fi cel mai repede si cel mai ieftin de procedat?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 07:52, 11 Decembrie 2011
Va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care solicitati partajarea averii succesorale ramase dupa tatal dv. La primul termen de judecata perfectati o tranzactiei si rugati instanta sa ia act de invoiala partilor.
E buna varianta domnului avocat insa nu e cea mai ieftina varianta. Cea mai ieftina varianta este prin incheierea unui acord de mediere care inlocuieste tranzactia de care vorbea domnul avocat. Astfel nu se platesc taxe judiciare (3% din valoarea masei succesorale). Apelati la serviciile unui mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un avocat pote face succesiune ? in locul unui notar? doderosandro doderosandro Poate un domn ,doamna avocat sa faca succesiune in locul unui notar ? Daca da cum se poate ? Nu prin actiune in instanta.. Ce spune legea ? intreb pentru ca,am ... (vezi toată discuția)
Succesiune la un mediator : procedura legala ? este recunoscuta legal ? benga112 benga112 In cazul unei succesiuni 1 ).Un avocat poate rezolva problema in instanta dar veti plati taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale si va dura ceva ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)