avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UN AVOCAT POTE FACE SUCCESIUNE ? in locul unui notar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UN AVOCAT POTE FACE SUCCESIUNE ? in locul unui notar?

Poate un domn ,doamna avocat sa faca succesiune in locul unui notar ? Daca da cum se poate ? Nu prin actiune in instanta.. Ce spune legea ? intreb pentru ca,am auzit ca si un avocat poate face asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 14:10, 29 Ianuarie 2012
Nu poate ! cva poate reprezenta in instanta, va poate realiza o tranzactie in ceea ce priveste imparteala bunurilor, aceasta fiind ulterior autentificata la notar


Nu poate ! cva poate reprezenta in instanta, va poate realiza o tranzactie in ceea ce priveste imparteala bunurilor, aceasta fiind ulterior autentificata la notar
Nu doresc a deschide un proces in insanta. Ce inseamna o tranzactie impartirea bunurilor ? Dupa care autentificata la notar ? Scriu deoarece la notar sunt niste costuri uriase pentru succesiune... Autentificarea la notar ce costuri implica ? daca imi face n domn, doamna, avocat aceasta tranzactie ? Ma scot mai ieftin ? Daca as stii ca ies mai bine financiar ?

Un avocat poate rezolva problema dumneavoastra in instanta dar veti plati taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale si va dura ceva timp. La notar timpul e mai scurt insa costurile putin mai mari. Cea mai convenabila varianta este prin procedura medierii unde este sutita de taxa de timbru si platiti doar onorariul mediatorului (cam 500 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la un mediator : procedura legala ? este recunoscuta legal ? benga112 benga112 In cazul unei succesiuni 1 ).Un avocat poate rezolva problema in instanta dar veti plati taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale si va dura ceva ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune,partaj Gyna Gyna Buna ziua!Dupa decesul parintilor,doi frati raman cu 2 proprietati,la doua adrese diferite.Cei doi frati,s-au inteles sa ia fiecare cate o proprietate,dar pt. ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)