avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public-avocat ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public-avocat ?

1.Un functionar public cu statut special poate sustine examen de admitere in avocatura ?
2.Daca functionarul public cu statut special este declarat admis,exista procedura suspendarii din profesia de avocat ?
3.Avand in vadere faptul ca functionarul public cu statut special desfasoara o activitate salarizata,este in stare de incompatibilitate daca participa laconcurs,daca esteadmis si daca este suspendat din profesia de avocat ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:03, 11 Decembrie 2011
Art. 17 legea 51/1995 republicata 2011.
(1) Primirea in profesie se realizeaza numai in baza unui examen organizat de U.N.B.R.

Art. 28
Calitatea de avocat este suspendata:
a) in caz de incompatibilitate, pe durata existentei acestei stari;

Art. 15
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu:
a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii decat cea de avocat; (in cazul expus este politist).

Daca la momentul sustinerii examenului, candidatul se afla deja in stare de incompatibilitate, examenul sustinut, chiar daca este declarat reusit, consider ca este nul.

Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Primirea în barou a consilierilor juridici IsayAuras IsayAuras Va rog, din text reiese ca si consilierii juridici pot intra in barou? si doar acei care au sustinut in septembrie 2020 examenul de definitivat in acesta ... (vezi toată discuția)
Conditii admitere in barou adriannn adriannn Buna ziua. Pentru sustinerea examenului de admitere in barou trebuie sa am o diploma in master, sau e suficienta dimploma de licenta? legea pentru ... (vezi toată discuția)