avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am incheiat contract de munca pe perioada determinata, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am incheiat contract de munca pe perioada determinata, pot sa reiau somajul?

buna ziua!
am terminat scoala dupa care am beneficiat de somaj o singura luna pentru ca am gasit sa ma angajez cu contract de munca pe 2 luni,mai e vreo 2 sapt si expira,se apropie craciunul si nu am luat salariul niciodata,transportul nu mi-a fost decontat fiind specificat in contract,as vrea sa incetez contractul si sa stiu daca mai beneficiez de indemnizatia de somaj, nu am bucurie pt somaj ci pentru a imi fi mai usor la angajarea urmatoare stiind ca sunt unele prioritati !
imi cer daca e deja raspuns pt subiectul meu...nu m-am descurcat sa gasesc ceva asemanator care sa imi fie de ajutor ! va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 11 Decembrie 2011
1. Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata atunci se suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
2. Va prezentati la Agentia de Somaj cu decizia de incetare a CIM conform art.56(1), lit.i) din Codul muncii si completati o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj.
3. Veti primi in continuare indemnizatia de somaj pana ce se termina cele 6 luni la care aveati dreptul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare somaj NGabriela NGabriela Am intrerupt somajul dupa o luna si m-am angajat la o firma unde am lucrat 3 ani.Acum(motivele nu cred ca sunt importante)mi-am dat demisia.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj omuldeotel omuldeotel Am avut somaj 6 luni,dupa care am gasit de lucru pe o perioada de 7 luni jumate.Dupa perioada de lucru am dreptul de continoarea somajului? (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? flore_inger flore_inger Buna ..am si eu o intrebare....In data de 2 septembrie 2013 m-am angajat..Mi-au facut contract pe o luna.Apoi mi-au facut pe 6 luni pana in 1 aprilie 2014.Azi ... (vezi toată discuția)