avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Am avut somaj 6 luni,dupa care am gasit de lucru pe o perioada de 7 luni jumate.Dupa perioada de lucru am dreptul de continoarea somajului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 30 Septembrie 2013
1. Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada de cel mult 12 luni s-a suspendat plata indemnizatie de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM, pana se vor termina cele 9 sau 12 luni de somaj la care aveati dreptul.

2. Repunerea in plata a indemnizatiei de somaj se face de la data depunerii cererii la Agentia de Somaj dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii CIM.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj geo_pp geo_pp Buna ziua! Lucrez in invatamant de 7 ani, iar din iulie 2015 sunt in somaj pe o perioada de 9 luni. Am gasit incepand cu 1 septembrie un nou post de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)