avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua!
Lucrez in invatamant de 7 ani, iar din iulie 2015 sunt in somaj pe o perioada de 9 luni. Am gasit incepand cu 1 septembrie un nou post de suplinitor in invatamant pe o perioada determinata de 1 an: 1 sept 2015 - 31 august 2016. Intrebarea mea este: ce se intampla cu somajul? se suspenda si se poate relua dupa 31.08. 2016 sau inceteaza si am dreptul la cei 30% pe perioada ramasa de luni din cele 9?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:11, 25 August 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art. 45 din Legea nr.76/2002
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dupa ce incheiati contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata ca prezentati la Agentia de Somaj cu o copie dupa acest CIM si solicitati suspendarea platii indemnizatiei de somaj incepand cu data de 1 septembrie.

2. Dupa incetarea CIM, la 31.08.2016, va prezentati la Agentia de Somaj cu o copie dupa decizia d incetare a CIM si solicitati repunerea in plata a indemnizatiei de somaj pe care o veti primi de acolo de unde a ramas cand ati incheiat CIM si pana se implinesc cele 9 luni la care aveati dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aveam dreptul sa beneficiez de indemnizatie de somaj dupa angajare? monicutza0608 monicutza0608 Buna ziua.Dupa absolvirea facultatii am depus dosar pt.somaj.In luna septembrie am intrat in somaj si in aceeasi luna am reusit sa ma angajez.O luna am primit ... (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijirea copilului in invatamant florinaserban florinaserban Buna ziua, prezint urmatoarea situatie in care ma aflu: sunt profesor suplinitor calificat. Din data de 6 iulie2015 am intrat in concediu de ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)