Buna ziua!
Lucrez in invatamant de 7 ani, iar din iulie 2015 sunt in somaj pe o perioada de 9 luni. Am gasit incepand cu 1 septembrie un nou post de suplinitor in invatamant pe o perioada determinata de 1 an: 1 sept 2015 - 31 august 2016. Intrebarea mea este: ce se intampla cu somajul? se suspenda si se poate relua dupa 31.08. 2016 sau inceteaza si am dreptul la cei 30% pe perioada ramasa de luni din cele 9?
Multumesc anticipat!
art. 45 din Legea nr.76/2002 (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
....
1. Dupa ce incheiati contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata ca prezentati la Agentia de Somaj cu o copie dupa acest CIM si solicitati suspendarea platii indemnizatiei de somaj incepand cu data de 1 septembrie.
2. Dupa incetarea CIM, la 31.08.2016, va prezentati la Agentia de Somaj cu o copie dupa decizia d incetare a CIM si solicitati repunerea in plata a indemnizatiei de somaj pe care o veti primi de acolo de unde a ramas cand ati incheiat CIM si pana se implinesc cele 9 luni la care aveati dreptul.
Somaj
oana8385
Buna ziua,
Am o situatie la munca.
Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)