Buna ziua, prezint urmatoarea situatie in care ma aflu: sunt profesor suplinitor calificat. Din data de 6 iulie2015 am intrat in concediu de ingrijirea copilului dorind sa stau in acest concediu timp de doi ani, dar contractul meu de munca expira in data de 31 august 2015(fiind pe perioada determinata). Este necesar sa imi iau un alt post in invatamant sau pot ramane linistita pana la terminarea concediului de ingrijire a copilului?
Puteti depune actele la somaj, imediat dupa ce va inceteaza c.i.m.. Pe durata CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea acestuia.
Art. 45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
g) pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani sau 7 ani, în cazul copilului cu handicap;
....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
.....
1. CCC se acorda daca aveti suspendat sau incetat contractul individual de munca (CIM).
2. Daca a incetat CIM nu este nici o problema, veti beneficia in continuare de indemnizatia pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului.
3. - Inregistrati-va, totusi, la Agentia de Somaj, chiar daca sunteti in CCC, pentru ca dupa incetarea CIM sa aveti un venit (indemnizatia de somaj) pana va gasiti un loc de munca.
- Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj de la buget.