avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical dupa CCC

am lucrat ca si suplinitor calificat in invatamant din septembrie 2007 pana in noiembrie 2010, fara intreruperi in cartea de munca. in decembrie 2010 am nascut o fetita si am ramas in concediu de maternitate , care expira in decembrie 2012. as dori sa stiu daca pot intra in concediu medical dupa terminarea concediului de ingrijire copil si cum se procedeaza pentru acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:37, 4 Decembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dvs. nu sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci sunteti in concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

2. - Depinde ce fel de contract individual de munca (CIM) ati avut.

a) - Daca ati avut CIM pe perioada nedeterminata acesta a fost suspendat pe perioada CCC si la reluarea activitatii, in baza aceluiasi CIM, veti putea beneficia de concediu medical in baza certificatului medical eliberat de medic.
- Indemnizatia pentru concediul medical se calculeaza in procent fata de media veniturilor din ultimele 6 luni (acelea in care ati fost in CCC cu indemnizatia aferenta).
- Veti aduce de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala o adeverinta cu sumele primite in ultimele 6 luni.

b) - Daca ati avut CIM pe perioada determinata acesta a incetat de drept la data la care a expirat termenul pentru care a fost incheiat.
- In aceasta situatie trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa incetarea CIM si acum, dupa terminarea CCC, ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj, si de indemnizatie pentru concediu medical din partea Agentiei de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)