Buna ziua.Dupa absolvirea facultatii am depus dosar pt.somaj.In luna septembrie am intrat in somaj si in aceeasi luna am reusit sa ma angajez.O luna am primit somaj si dupa aceea am primit o instiintare ca primesc somaj necuvenit .nu aveam drept la somaj(250 lei)si dupa angajare??Va multumesc.
1. Deoarece CIM este pe perioada determinata de cel mult 12 luni atunci indemnizatia de somaj se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CIM la data expirarii sale.
2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca: Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
...
(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.
...
3. - Mergeti la Agentia de Somaj cu o copie dupa CIM si completati o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj.
- Dupa incetarea CIM mergeti iar la Agentia de Somaj cu copie dupa decizia de incetare a CIM si completati o cerere de incetare a suspendarii indemnizatiei de somaj si de repunere in plata a acesteia.