avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizitare minor

sunt in proces de divort cu sotia. motivele sut la fel de urate ca in orice divort, dar nimic iesit din comun. singurul lucru ar fi ca sotia a citat ca martor un membru al familiei ei care ar putea minti ca beau . dar, pe de alta parte, doica pe care o avem la copil poate sustine contrariul. la fel si sefii si colegii de serviciu.

din motive legate de pprobleme de partaj, sotia vrea sa se razbune si ma ameninta ca va face tot posibilul sa nu-mi dea copilul pentru vizite (incearca sa obtina custodie totala).

v-as ruga sa imi spuneti cat de posibil este acest lucru. copilul are trei ani.

va multumesc frumos
Este o practica des intalnita ca mama sa primeasca in incredintare copilul, asta ca sa nu-ti faci sperante prea mari! Vestea cea buna pt tine e ca NIMENI nu poate sa-ti interzica sa ai legaturi personale cu copilul tau, pe care le vei cere in cadrul divortului sau separat, pe calea unei alte actiuni de vizitare minori. Daca mama nu respecta hotararea, faci plangere la politie pt nerespectarea unei hotariri.
Deci, ideeea e ca nu ramaii fara posibilitatea de a-ti vedea copilul, indiferent ce relatii ai cu mama lui.Sunt avocat, deci stiu ce spun. Mult succes!
Va multumesc frumos pentru raspuns.

Putand aduce ca martori membrii ai familiei ei, ma astept ca sotia sa exagereze foarte mult, in orice direcctie poate. Poate inventa batai (desi vecinii nu au auzit) etc. Inca nu a adaugat nimic la dosar, dar incerc sa ma astept la ce este mai rau.

Este posibil ca acest lucru sa afecteze, totusi, decizia judecatorului cu privire la vizita minorului? Sunt totusi cazuri in care tatal nu poate vizita minorul si cat de extreme sunt acelea?

Cum spuneam, ma consider un om normal, dar uneori martorii pot spune lucruri nereale si exagerate.

Va multumesc foarte mult..

Doar daca sunteti decazut din drepturile parintesti, dar e mai greu. Puteti aduce si dvs martori care sa va sustina, m,acar in sensul ca va purtati bine cu copilul. In rest, oricum judecatorul stie ca de obicei sotii exagereaza relele si nu cred chiar tot ce spun martorii. Dar trebuie sa va si aparati putin. In rest, vi se va acorda fara probleme drept de vizita a copilului.
Va multumesc foarte mult.
am trecut printr-un divort urat.Ca doi oameni maturi ,calmati-va si hotarati ce este mai bine pt. copilul vostru .Furia din voi are sa treca cu timpul.NOI asa am procedat iar copilul nostru ma poate vedea acum de cate ori doreste,chiar zilnic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive mincinoase la divort varga27 varga27 sotia adepus cerere de divort enumerind multe motive care nu sunt adevarate si anume:-eram violent verbal si fizic atat cu ea cat si cu parintii mei din primul ... (vezi toată discuția)
Divort / situatie copil IonutCo IonutCo Buna ziua, Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic ... (vezi toată discuția)
Mama,vreau copilul! bryana bryana Hristos a inviat! Sunt mama unui baietel de 4ani si 11luni,sapt. viitoare am proces de divort cu custodie ,infatisare cu martori,tatal a cerut si el ... (vezi toată discuția)