avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intimat pentru fond??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intimat pentru fond??

Buna ziua!
Am primit o citatie care zice cam asa:
"Subsemnatul este chemat in aceasta instanta camera 64, c1c, in ziua de 3 noiembrie 2008 , ora 8:30, in calitate de martor, in proces cu IPJ satu mare in calitatea de intimat pentru fond - plangere contraventionala etc
- in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa."
Ce inseamna intimat pt fond? Habar nu am de ce m-au chemat in calitate de "martor".
Cel mai recent răspuns: marin82 , utilizator 21:02, 10 Octombrie 2008
Gata, am aflat!
Este vorba despre un vecin de al meu care a avut o tamponare in fata blocului cu ceva timp in urma iar eu eram de fata.
Cu toate acestea nu am stat de vorba cu politia, nu am dat nici o declaratie. Cred ca vecinul meu m-o fi trecut de martor.(fara sa ma intrebe):))
In acest caz sunt obligat sa ma prezint? Pe citatia respectiva nu scrie ca in caz de neprezentare voi suporta rigorile legii.
Va multumesc!
Nu e nevoie neaparat sa fi semnat ceva. Prietenul si-a amintit ca puteti lamuri care a fost situatia.
prima citatie se face fara a se spune despre sanctiunea pt neprezentare. daca nu mergeti, va veni politistul sa va roage sa mergeti. dupa aceea veti fi amendat cu 100 lei de obicei.
Important! pastrati biletul de tren sau bon de benzina si veti recupera cheltuielile de deplasare! Desigur, de la cel care pierde procesul.
Ok. M-ati lamurit.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt citat ca martor neagu_florin neagu_florin Buna seara , sunt citat ca martor intr-un proces civil special cu o persoana, vreau sa stiu daca sunt obligat sa ma prezint la proces. am semnat un proces ... (vezi toată discuția)
Citatie in instanta petrica.tataru petrica.tataru Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Citatie IronMemo IronMemo Buna ziua ,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In urma unei contestatii catre Inspectoratului de Politie Ialomita,in legatura cu suspendarea permisilui ... (vezi toată discuția)