avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

Buna ziua.Am o nelamurire cu avansarea in clase a unui functionar public,adica o persoana care este referent superior cu o vechime de 5 ani in clasa respectiva si care termina o facultate nu poate avnsa in clasa decat la consiler asistent?In modul acesta persoana in cauza este dezvantajata deoarece indemnizatia nu ii creste deloc.Nu exista totusi vreo modificare legislativa prin care se poate modifica acest aspect?Care este legea mai exact dupa care se fac avansarile in clase?Va rog mult ajutati-ma !
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:43, 11 Decembrie 2011
Nu exista nici o derogare. Legea 284/2010 spune clar ca promovarea in clasa a functionarului public, in urma absolvirii unei facultati, se face pe functia publica clasa I grad profesional asistent. Iar salarizarea, cireasa de pe tort, se face conform fostei trepte 3 de salarizare (vezi art. III din Normele metodologice de aplicare a legii 284/2010) . In acest mod, cei mai multi functionari publici cu vechime isi pastreaza vechile salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public nicol1970 nicol1970 am terminat anul trecut facultatea de administratie publica si am solicitat incadrarea mea corespunzatoare conform studiilor superioare deoarece pana acum am ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public elmona elmona Buna ziua, Sunt functionar public in agricultura, referent superior cl 32, gr 5 . Tocmai am terminat facultatea de agricultura- studii universitare ( ... (vezi toată discuția)