avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionar public

Buna ziua,
Sunt functionar public in agricultura, referent superior cl 32, gr 5 .
Tocmai am terminat facultatea de agricultura- studii universitare ( 4 ani ) cu licenta .
Mi s-a spus ca promovarea se poate face pe post de consilier asistent si ca salariul va ramane acelasi ca si la referent. As dori sa stiu daca incadrarea este corecta, ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru consilier principal si in ce masura as putea ocupa un post ramas vacant, de consilier superior.
In cazul promovarii in clasa, incadrarea se face in gradul asistent al functiei publice corespunzatoare, deci vi s-a spus corect. Cu atat mai mult, stabilirea salariului se face la nivelul fostei trepte trei a gradului respectiv, ceaa ce, cu siguranta, este mai mic decat ce aveti dvs. in prezent, fiind incadrata pe o functie publica clasa III (studii medii). Legea 284/2010 prevede ca, atunci cand salariul rezultat in urma promovarii in clasa, ar fi mai mic decat cel detinut de functionarul public, se pastreaza salariul avut anterior promovarii.
Deocamdata nici nu va puteti gandi la ocuparea prin concurs a unei functii publice grad principal (va trebuie minim 5 ani vechime in specialitatea studiilor), iar pentru gradul superior minim 9 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa marianusca marianusca Buna ziua. Sunt incadrata in primarie in functia de referent, clasa III, gradul profesional asistent, treapta trei de salarizare din anul 2008. In anul 2010 ... (vezi toată discuția)
Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)