Buna ziua,
Sunt functionar public in agricultura, referent superior cl 32, gr 5 .
Tocmai am terminat facultatea de agricultura- studii universitare ( 4 ani ) cu licenta .
Mi s-a spus ca promovarea se poate face pe post de consilier asistent si ca salariul va ramane acelasi ca si la referent. As dori sa stiu daca incadrarea este corecta, ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru consilier principal si in ce masura as putea ocupa un post ramas vacant, de consilier superior.
In cazul promovarii in clasa, incadrarea se face in gradul asistent al functiei publice corespunzatoare, deci vi s-a spus corect. Cu atat mai mult, stabilirea salariului se face la nivelul fostei trepte trei a gradului respectiv, ceaa ce, cu siguranta, este mai mic decat ce aveti dvs. in prezent, fiind incadrata pe o functie publica clasa III (studii medii). Legea 284/2010 prevede ca, atunci cand salariul rezultat in urma promovarii in clasa, ar fi mai mic decat cel detinut de functionarul public, se pastreaza salariul avut anterior promovarii.
Deocamdata nici nu va puteti gandi la ocuparea prin concurs a unei functii publice grad principal (va trebuie minim 5 ani vechime in specialitatea studiilor), iar pentru gradul superior minim 9 ani.
Promovare in clasa
marianusca
Buna ziua.
Sunt incadrata in primarie in functia de referent, clasa III, gradul profesional asistent, treapta trei de salarizare din anul 2008.
In anul 2010 ... (vezi toată discuția)