avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare investitie apartament din cauza viciilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare investitie apartament din cauza viciilor ascunse

Buna ziua,

am cumparat un apartament in urma cu aprox. 2 ani si am observat in urma cu 1 an ca sunt probleme grave de izolare fonica. Am crezut ca este vorba de vecinii (cei de jos) care erau de etinie rroma si am reusit dupa indelungi certuri cu proprietarul sa-i dea afara si sa aduca oameni normali. Acum dupa inca un an s-au mutat vecinii de deasupra si este un cosmar. Dormitorul nostru este langa casa scarilor si se aude fiecare pas facut pe casa scarilor si credeti-ma este ingrozitor. Vecinii au program de "noapte" si de fiecare data ma trezesc impreuna cu sotia si ne uitam in tavan pentru ca nu mai putem adormi. Se aude si zgomotul din interiorul apartamentului lor, atat cel aerian cat si cel de impact.

As vrea sa stiu cat ar dura un proces intentat constructorului/dezvoltatorului si care ar fi sansele sa imi recuperez banii. La ce costuri ar trebui sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: ContSters74807 , utilizator 10:26, 20 Decembrie 2011
Elementul de dificultate al spetei dvs. consta in a convinge instanta de judecata ca proasta izolare fonica a apartamentului constituie un viciu ascuns.
Costurile unei asemenea actiuni vor consta in :
- taxa judiciara de timbru, calculata procentual din valoarea pretentiilor
- onorariu pentru efectuarea unei eventuale expertize tehnice de specialitate
- eventual, onorariu de avocat, daca veti considera necesara angajarea unui avocat.
stiti cumva care sunt limitele admise de zgomot? Din ce am inteles eu este vb. de 30 db ziua si 25 db noaptea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia vecinilor pe verticala la zgomotele de impact produse de un laborator de cofetarie - patiserie cbo cbo De aproape 4 luni ne-am mutat deasupra unei cofaterii - patiserii cu laborator care functioneaza de la 6 dimineata pana la 8 seara, 7 zile din 7, intr-un ... (vezi toată discuția)
Bloc nou probleme tavan darky1 darky1 Buna ziua, Mi-am cumparatdecurand un apartament nou intr-un bloc nou. Insa de cand m-am mutat am descoprit ca izolarea fonica prin tavan si peretii comuni e ... (vezi toată discuția)