avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vector fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vector fiscal

Vineri am fost chemata de catre firma care se ocupa cu infiintarea SRL-ului meu, sa dau un specimen de semnatura la camera de comert.
L-am dat.
Acolo doamna de la ghiseu i-a spus celei de la firma, sa ma trimita imediat la fisc (sau administratia finantelor publice), cel tarziu luni.
Nu mi-au spus ce sa fac la fisc.
Reprezentanta firmei mi-a spus ca ei nu se ocupa cu asta si ca trebuie sa merg la contabil, ca singura nu m-as descurca.
Mi-a pus in mana o foaie pe care ca titlu e bifat cerere de inregistrare la registrul comertului; inregistrare fiscala; inregistrare a functonarii. Dar nu mi-a zis ce fac cu ele , doar sa merg cu ele la fisc si acolo o sa imi spuna ei ce sa fac.
Contabilul intai nu stia desper ce poate fi vorba deoarece eu nu am inca actele firmei, dar mi-a zis ca pot merge doar eu personal si mi-a dat niste formulare referitoare la inregistrarea in scopuri de TVA.
Totusi actele de infiintare firma inca nu sunt gata, stiam ca inregistrarea in scopuri de TVA se face dupa aceea.
Mi-a spus sa ma prezint la vectorul fiscal (asta tot contabila).

Nedumerirea mea este, aceste demersuri nu ar trebui sa le faca firma care imi intermediaza infiintarea?
De vreme ce eu ii platesc pe ei 1200 ron sa-mi faca actele, totusi inainte de a primi actele ma pun sa merg la fisc?
Am senzatia ca sunt tras ape sfoara avand in vadere ca a trebuit sa le corectez eu actul constitutiv, ca in contractul de comodat si alte acte mi-au sters cu pasta corectoare, in fata si la recomandarea, reprezentantului de la camera de comert, pe actele originale.
E vorba de actul de comodat, cererea d einregistrare ca firma.
Scria sediul social, adresa, camera de 14 mp.
Au sters cu past acorectoare "camera de 14mp, si langa au pus "camera de zi".

Este bine sa accept asemenea modificari? Nu voi avea probleme?

Am senzatia ca ii platesc dar eu fac treaba in locul lor.
Ce servicii exact, ar trebui sa imi livreze aceasta firma?
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
anitsirc, utilizator
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 10:12, 12 Decembrie 2011
Ar trebuii sa va presteze exact serviciile prevazut in contractul pe care la-ti incheiat cu firma respectiva. Acesta fiind raspunsul strict legal.
Sincer mi se pare normal sa nu fiti trimisa pe la finante, eventual sa vi se spuna ca este necesara prezenta dumneavoastra undeva si sa vina sa va insoteasca.
Dar asta tine de modul in care se fac afacerile in Romania.
Nici un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema urgenta pfa - inregistrarea / neinregistrarea ca platitor de tva serban_b serban_b Salut. Ma numesc Serban Buturuga si am un PFA infiintat in Sept 2009, NEPLATITOR DE TVA , impozitat la NORMA FIXA DE VENIT. Zilele trecute am primit un ... (vezi toată discuția)
Soc. nou infiintata inca neiregistrata la admin. financiara danap2001 danap2001 soc. nou infiintata nu s-a inscris in termen de 30 zile al admin. financiara si nu a inceput activitatea, nu are conturi deschise si nu are achizitii, ... (vezi toată discuția)
Vizita la finante si la primarie dupa inregistrare firma la onrc bogdanene06 bogdanene06 buna ziua, impreuna cu inca o persoana am infiintat un srl care are ca obiect de activitate \"comerț cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, ... (vezi toată discuția)