avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de vanzare in caz de partaj,prin executor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de vanzare in caz de partaj,prin executor judecatoresc

Buna ziua!Sunt parte intr-un proces de partaj din 2005,la ultimul termen instanta a dispus vanzarea prin executor judecatoresc,eu nu sunt de acord cu vanzarea prin executor,iar dc pana la urmatorul termen nu se incepe procedura,dosarul se suspenda cf art 155 alin 1 din cpc.De asemenea a mai specificat ca nu poate fi vandut prin executor atata timp cat o parte nu este de acord cu aceasta vanzare,fiind coproprietar al ap.Intrebarea mea este,exista vreun articol de lege care spune clar ca executarea nu poate fi facuta atata timp cat o parte nu este de acord cu aceasta exexutare,,specific ca acest ap este domiciliul meu si al copilului.Care este statutul locuintei de familie si dc pot declara acest ap locuinta de familie,copilul este minor.De asemenea precizez ca am cerut vanzarea pe piata libera a acestui ap sau efectuarea unei tranzactii in vederea stingerii acestui litigiu.Astep raspunsuri urgent.Va multumesc
Un partaj poate fi facut fie prin buna intelegere (prin semnarea unui contract de partaj voluntar la notar sau prin vanzarea bunului pe piata libera si impartirea pretului obtinut), fie prin instanta.
In instanta exista una dintre urmatoarele solutii :
- impartirea bunului in natura, atunci cand bunul este comod partajabil (un apartament aflat intr-un bloc nu este comod partajabil)
- atribuirea bunului unuia dintre coproprietari, cu obligarea la plata sultei catre celalalt
- vanzarea prin executor judecatoresc si impartirea banilor corespunzator cotei de coproprietate a fiecaruia.
Instanta nu va pronunta niciodata o hotarare prin care sa oblige partile sa se inteleaga. De asemenea, nu va tine niciodata cont de faptul ca unul dintre coproprietari nu este de acord cu impartirea bunului, intrucat exista un principiu juridic care spune ca nimeni nu poate fi silit sa ramana in indiviziune/codevalmasie.
Daca doriti sa ramaneti in continuare in apartament, solicitati atribuirea acestuia si asumati-va plata sultei.
Sau incercati sa discutati cu celalalt coprorpietar si explicati-i ca vanzarea la licitatie publica nu este o solutie, intrucat apartamentul se poate vinde la un pret inferior celui de pe piata libera, iar acest lucru nu este nici in avantajul dvs. si nici in avantajul lui.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
ContSters103772, utilizator
Nu cred ca mai puteti declara acum imobilul ca fiind locuinta de familie, insa nu stiu daca sunteti divortata sau nu. Oricum, si locuinta de familie se partajeaza.

Instanta a decis vanzarea prin executor pentru ca nu v-ati inteles asupra vanzarii ori ca nimeni nu vrea bunul etc. Nu pot ghici.
Cert e ca vanzarea pepiata libera o puteati face voi, partile, fara sa cereti asta in instanta, insa probabil ca nu v-ati inteles. La fel cu tranzactia, o puteati face daca va intelegeati, dar se pare ca nu v-ati inteles...
vreau sa specific ca ei refuza orice discutie,de asemenea ap a fost supraevaluat,iar ca sa il pastrez eu ar trebui sa-i dau pe partea lui de 50% - 50000 euro,o suma imensa pt un ap de 3 am din Bucuresti,iar la ei este dorinta doar de razbunare.Ei platesc av de 6 ani iar pensie alimentara copilului nu,chiar dc exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Deci nu pot face nimic in acest caz,si ap va fi vandut prin executor judecatoresc,eu neputandu-ma opune acestui lucru? Cu toate ca toate cheltuielile,impozite si datorii ramase de la el au fost platite de mine,tocmai ca sa nu ajung in strada.
Puteti formula apel, in care sa criticati valoarea stabilita pentru apartament la fond si sa cereti efectuarea unei noi expertize.
Tot in apel puteti cere si atribuirea apartamentului, in situatia in care, ca urmare a reexpertizarii, se va stabili o valoare apropiata de posibilitatile dvs. financiare de plata a sultei.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
ContSters103772, utilizator
da,exact nu vrea sa ne intelegem sub nici o forma,nu poate avea loc o discutie civilizata,ei doresc doar vanzare prin executor sau sa le dau suma de 50000 euro pe 50% din apartament.El nu mai locuieste in tara,si doreste doar sa se razbune,Suntem divortati de 4 ani,iar procesul a inceput in 2005,de atunci ma tot taraste prin tribunale.Dar niciodata nu a avut sau are bani de pensie pt propriul copil,are doar pt avocati,experti,executori.Despre un altfel de om vb.Copilul este in ingrijirea mea.

Alte discuții în legătură

Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar consuela1069 consuela1069 Buna ziua As dori daca se poate sa imi explicati va rog solutia de mai jos. (nu am studii de specialitate dar as vrea sa inteleg) ... (vezi toată discuția)