Mama si fiul au facut succesiune la un apartament de 2 camere.Fiul are 3/8 din apartament,iar mama are 5/8 din apartament. Fiul vrea sa vanda apartamentul si sa-si ia partea care i se cuvine.In caz ca mama nu este de acord cu vanzarea apartamentului,fiul poate intenta proces legal?
Hmm....ati luat-o gresit ! Dupa vinderea apartamentului,fiul vrea ca mama sa-si ia o garsoniera ( ii ajung banii de pe partea ei ca sa-si ia o gars cf 1),iar el sa isi ia si el garsoniera lui.E casatorit.Are o suma de bani stransa impreuna cu sotia lui .Cu partea lui de pe apartament (3/8) + cu banii stransi de el si sotie isi ia cu banii jos o garsoniera .O sa fie un echilibru.Fiul s-a gandit ca toti sa fie multumiti. Mama lui sta intr-un apartament mare ,din care foloseste doar jumatate,in timp ce el cu sotia lui stau cu chirie intr-o gars cf 2 din Bucuresti. Ceea ce inseamna un dezechilibru total...
LeeAna, eu am înţeles altceva din subiectul acestui topic. Anume, că fiul vrea să vîndă apartamentul şi să-i cumpere mamei o vilă.
Mama, ştiind că pe lumea asta sunt atîţia homeleşi, se opune unei atari opulenţe. Ar prefera să facă acte de caritate. Atunci, fiul intentează un proces, pentru a o obliga la un trai mai bun. Doar e mă-sa!
Iar pe noi vreţi să ne luaţi de fazani.
Greşeala îmi aparţine. Trebuia să fac menţiunea, de la bun început, că detest zburătoarele.
Eu nu vad unde e imoralitatea in a vrea sa beneficiezi de bunurile tale, atata timp cat nu vrea sa ia partea nimanui, sa inlature sau sa fraiereasca.
Nnu vad unde e macar potentiala imoralitate.
Nu s-a pus problema ca mama nu va avea unde sta si chiar daca asta ar fi situatia, intervine abia atunci nevoia ei de intretinere, odata cu obligatia lui corelativa.
Ceea ce spuneti voi, dragi colegi, e ca legea insasi e imorala. Asta e situatia oricui lasa mostenire lucruri nepartajabile in natura si are mai multi mostenitori.
Nu vad unde e imoralitatea legii. Caci situatia deriva direct din lege, legea e cea care permite cu generozitate astfel de situatii.
Concluzia ar fi, mai in gluma sau mai in serios, RUSINE LEGII!!!
:stunned:
Partaj
Lumianda
Bunā ziua.
Ám ő nelāmurire,în legāturā cu partajul în fata cäreia mā aflu.Fostul meu sot avut ő garsonierā înainte de a ne cäsātori.Dupā. ... (vezi toată discuția)