avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand sunt obligata sa ies la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand sunt obligata sa ies la pensie?

Sunt nascuta in 1 februarie 1953 si am o vechime de 40 de ani in campul muncii. Cand sunt obligata sa ies la pensie? Mentionez ca as dori sa imi pastrez statutul de angajat cat mai mult timp posibil.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:52, 12 Decembrie 2011
Nimeni nu va poate obliga sa iesiti la pensie dar legea obliga angajatorul sa va inceteze CIM-ul in momentul indeplinirii conditiilor de pensionare. Dupa puteti incheia un nou contract si puteti lucra in continuare.

Luati in considerare ca puteti primi si salariu si pensie. Va puteti pensiona incepand cu iunie 2012 (pensionare la limita de varsta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata cadru didactic Paulapaul Paulapaul Buna ziua Sunt cadru didactic, cu vechime in invatamant la 01.09.2012 de 37 ani, gr. did.I. Vreau sa intreb -daca ma pot pensiona anticipat? - cu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate calcula (afla) cu ce puncte de pensie ma voi pensiona? ilie0001 ilie0001 Cum se calculeaza cate puncte de pensie am acum cand trebue sa ies la pensie? Sunt nascut in noembrie 1947, am 40 de ani de munca, iar ultimii 25 de ani i-am ... (vezi toată discuția)
Pensionare elyt2004 elyt2004 o persoana nascuta in iulie 1953,este obligata sa se pensioneze in ianuarie 2013?Unitatea poate sa-i desfaca,contractul de munca,fara a fi depusa cererea de ... (vezi toată discuția)