avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolventi

Sunt absolventa 2011 septembrie,am depus un dosar pe octombrie,.mi s a spus ca trebuie sa merg inapoi decembrie, si a spus ca nu pot sa primesc bani de somer despre in final august a crescut un drept ca cineva dupa septembrie a depus dosarul nu primeste bani si a dezactivat dosarului.
Intrebare mea este acest este legal sau care este acest dreptul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 12 Decembrie 2011
1. - Nu prea inteleg ce ati spus (!?).
- Precizati exact motivul (textul de lege) invocat de Agentia de Somaj de a nu va acorda indemnizatia.
2. - Daca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile de la absolvire puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Depinde care este data absolvirii trecuta in adeverinta de la unitatea de invatamant.
Am absolvit in septembrie si in urma am depus un dosar la Agentia de Somaj si acolo a spus ca merg inapoi dupa 60 de zile.
Am intors in decembrie,cand a zis.
A s pus pe mine ca nu primesc ajutari pentru somaj pentru la sfarsitul august a dus un legea, cine depus pana august nu este valabil si sterge din registrul.
Asta este legal?
1. Nu exista o asemenea lege dar daca v-a aratat-o spuneti-mi si mie ce lege e, cum se numeste, ce numar are si din ce an este.
2. Puteti face o sesizare la Agentia Natiobala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), forul ierarhic superior al Agentiei de Somaj, prin e-mail pe [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru absolventi medicina Oanamed Oanamed Buna ziua! As dori sa va intreb despre drepturile absolventilor de medicina la somaj. Am aflat ca exista un regim special pentru noi, adica nu avem dreptul ... (vezi toată discuția)
Somaj absolventi 2009 adina_md adina_md Buna ziua!am o intrebare legata de dreptul la ajutorul de somaj acordat absolventilor de studii superioare din 2009. mai precis, am terminat medicina in ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti OmarP OmarP Am incercat sa studiez problema, insa nu am gasit un raspuns exact. Pentru fiecare raspuns afirmativ am gasit cel putin unul negativ, si invers. Am terminat ... (vezi toată discuția)