avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere ctr. munca art 65 al. 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere ctr. munca art 65 al. 1

Buna ziua! sunt intr-o situatie complicata si va rog sa ma ajutati. am fost in concediu de maternitate, doi ani se implinesc pe data de 26.12.2011, urmand sa imi reiau activitatea ulterior acestei date, fara alte complicatii, fara sa-mi pun problema ca nu mai pot activa in cadrul biroului (am lucrat la un biroul notarial). am avut o mare surpriza astazi, cand am solicitat o adeverinta ptr. angagare, necesara copilului meu la cresa, moment in care angajatorul mi-a spus ca nu ma poate angaja in continuare, datorita imposibilitatii de plata, datorate crizei actuale, motiv pentru care, am primit o decizie de incetare a contractului de munca cf. art. 65 al. 1. Biroul notarial in cadrul caruia am activat inainte de concediu de maternitate, si-a incetat activitatea, deoarece s-a infiintat un alt birou notarial, format din respectiva angajatoare (notar), iar acum alaturi de asociati, deci alta denumire si alt statut. Mi se comunica prin decizie ca nu pot fi redistribuita in alte activitati, deci aceasta-i situatia de criza. Bineinteles ca decizia mea de incetare a activitatii, este facuta cu data de 06.12.2011, iar eu am luat la cunostinta de ea, astazi 12.12.2011, deci sunt in preavizul de 20 zile, de care nu am stiut nimic, deoarece angajatorul nu a putut sa ma sune sa-mi comunice asa ceva, deoarece nu il lasa inima (motiv putin plauzibil ptr. un notar, stiind ca nu ma descurc prea bine financiar si chiar trebuie sa reincep munca). Precizez ca trebuia sa-mi reincep activitatea pe data de 27.12.2011. Acum am decizia respectiva, prin care sunt concediata cf. art. 65 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii, deci nu din vina mea si vreau sa stiu ce pot face si daca obtin drepturi compensatorii in temeiul legii, in situatia deschiderii actiunii in instanta, deoarece la acest art. in codul muncii se mentioneaza de combaterea somajului si atribuirea de compensatii banesti angajatului concediat. Va rog sa ma sfatuiti in acesta situatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 12 Decembrie 2011
1. Concedierea pe durata CCC este interzisa ... fiind posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. ...

2. Salariile compensatorii le veti obtine numai daca aveti asa ceva prevazut in c.i.m. sau in reg.intern al fostului angajator ... in caz contrar, sansele sunt mici ...

3. art.65 C.mun. nu face nicio referire la somaj sau la salarii compensatorii ..

4. Aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului cr3eatza cr3eatza Buna ziua, Va rog mult dati`mi si mie un raspuns sigur...In prezent sunt in crestere copil pana pe data de 11 aprilie... de asemeni acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Decizie reincepere activitate salariat dupa somajul tehnic danbaban danbaban Am fost in somaj tehnic timp de trei luni. La incheierea perioadei si reinceperea activitatii, Camera de munca mi-a cerut o alta decizie de reincapere a ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare liviu2005 liviu2005 La revenirea din concediul pentru ingrijirea copilului (3 ani) se constata ca societatea care a suspendat CIM, are activitatea suspendata pe 3 ani,legal prin ... (vezi toată discuția)