buna ziua. am o problema care nu gasesc raspuns. am termina concediul de crestere copil in iunie ,sotul de curand mai precis 3 luni si-a schimbat serviciul si imi trebuie o adeverinta de la finante pentru a beneficia si eu de serviciile medicale adica sa ma poata lua el ca cooasigurat.am mers de 3 ori la finante si mi sa spus ca nu se mai elibereaza astfel de adeverinte decat pentru institutiile de stat insa nu mi sa explicat si de ce?in acest caz ce pot face am fost si la notar dar cei de la firma respectiva a spus ca nu este buna ca le trebuie act oficial .acum eu nu pot beneficia de serviciile medicale doar daca platesc la casa de sanatate si ma costa cat nu face.ce pot face?va multumesc
De la administratie va trebuie o adeverinta de venit (el o sa fie trecut zero). Pe langa aceasta sotul completeaza o declaratie de luare in intretinere iar dvs. o declaratie ca nu inregistrati nici un venit (formulare tip puse la dispozitie de societate) la care mai anexati copia buletinului dvs.
dar adeverinta de venit nu vrea sa mi-o elibereze pentru ca ei spun ca nu mai elibereaza pentru institutiile private ci doar pentru cele de stat(adica firma cere sa fie trecut pe adeverinta"pentru ai servi sotului la servici" iar cei de la finante nu mai elibereaza astfel de adeverinte