avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caine in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caine in apartament

Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra destul de mult! Eu si sotul meu ne face cu atat mai multe griji din pricina asta intrucat peste putin timp vom deveni parinti! Va rog sa ma sfatuiti cam ce ar trebui sa facem in caz ca vom avea probleme serioase in acest sens!
Cel mai recent răspuns: dorina27 , utilizator 09:11, 15 Decembrie 2011
Cat de deranjant poate fi latratul unui caine?, apartamentele nu sunt facute din carton. Avem si noi locatari care au caini, se aude dar in surdina, nu poate fi deranjant, decat daca esti tu exclusivist. Asa pusa problema, peste catva timp si dvs. veti deranja vecini, cand va plange copilul sau cand va merge de-a busile prin casa, va alerga, va rascai cu masinuta etc. In comunitate trebuie sa ne acceptam cu bune si cu rele. Sunt oameni iubitori de animale, trebuie sa incercam sa-i intelegem/toleram. Un exclusivist nu poate trai in buna intelegere cu vecinii....
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
Adriantot, moderator
Apartamentele sunt construite pentru ca in ele sa locuiasca oameni si nu aminale.
Dar, desigur, traiul in bloc te obliga sa fii ingaduitor si tolerant atat cu unii care trantesc usile, care dau volumul televizorului la maxim, care-si muta mobila la miezul noptii...sau care chinuie animalele tinandu-le captive in apartament.

Aveti rabdare si mutati-va in apartament. In functie de cat de mult o sa puteti suporta cainele vecinului, o sa reactionati discutand cu proprietarul, reclamand la asociatie, la primarie, la politia...sau o sa va obisnuiti.
Pentru dna dorina27
Cat de deranjant poate fi? Daca dumneata locuiesti la casa sau ai deja un caine in apartament e normal sa nu te gandesti la ce neplaceri creezi celor din jur! Locuiesc deocamdata cu parintii si la parter am niste vecini cu doi caini mari in apartament !Fara sa jignesc pe nimeni aici doar oamenii fara respect in primul rand pentru ei tin caini in casa! Au o mizerie de nedescris in casa si un miros sa nu mai vorbim! Va deranja plansetul copilului pe vecinii? Copilul e om in primul rand si in al doilea rand nu va plange 10-11 ani cam cat traieste un caine !
Nu este obligatoriu ca toti posesorii de animale la bloc sa fie si mizerabili ca persoanele despre care vorbiti. , un posesor de animalut, il iubeste ca pe un copil si de cele mai multe ori animalutul este mult mai curat si ingrijit decat omul. Cred ca orice posesor de animale stie si ce responsabilitati are, in primul rand este dresat. Posesorul de catel de talie mare care il tine la bloc, este inconstient sii face rau catelului caruia ii trebuie spatiu.. De obicei la bloc se accepta caini de talie mica. Eu ma refeream la zgomot(latrat).Eu am facut o asemanare ca volum zgomot deranj. , nu caine-copil. Eu iubesc animalele si poate de aceia nu ma deranjeaza. Iubesc copii si nici ei nu ma derangeaza. Iubesc adolescentul si nu ma deranjeaza cand da muzica la "mareeee". Traiul la olalta intr-un bloc, nu este dificil daca suntem toleranti cu cei din jur (pana la o limita). In casa , omul traieste cum vrea el si cu cine vrea el, are drept de proprietate si plateste si intretinere pe codomniu, . Legal dvs. nu puteti intezice locatarului sa tina caine in apartament.
Da si eu am animalute in casa, am un acvariu cu pestisori.
Ati spus ca poate stau la casa, am si casa de vacanta intr-un catun , mergem regulat cu familia,prieteni la un gratar si placerea noastra a tuturor este si aceia ,mai ales seara tarziu, pe langa o liniste deplina pe fond , se aude un latrat de caine, muget de vaca, cantatul cocosului etc. dvs. daca ati sta la casa si vecinii au. pasari vaci, oi, cai, ati cere politiei evacuarea din sat?.
Concluzie; eu mam referit la volum zgomote, fie copil, caine, radio, cat de tare se poate auzi in apartamentul dvs, mai ales ca acest locatar locuieste deasupra apartamentului dvs.Poate din cand in cand cainele latra la cineva, noaptea doarme si el totusi.
Bine, aceste controverse nu-si au locul. Dvs. vati referit din punct de vedere legal, daca are sau nu dreptul sa detina caine in casa. Da , are dreptul legal sa detina caine in apartament. Legea dreptului la proprietate. Politia nu se deplaseaza pentru o sesizare in acest sens. Dar prin absurd sa zicem ca isi pune mintea si se deplaseaza la domiciliul posesorului si acel caine ii sare in brate si se gudura pe langa politist , ii linge mainile ,ii aduce mingiuta sa se joace cu el......:slap:
:tooth::tooth:!!????
Nu am inteles totusi, care ar fi problema ca vecinul are caine si dvs o sa aveti in curand un copil? Posesorul are grija sa isi tina cainele in lesa c and iese afara,iar dvs. aveti grija de copil sa nui bage cainelui degetutele in gura sau ochi ca il va musca. Fiecare cu responsabilitatea lui.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Caine care latra la bloc Danna_Pici Danna_Pici Buna ziua,locuiesc la bloc,cainele meu (shitzu) ramane singur in intervalul 8.30-17.00.Sunt posibilitati sa mai latre desi de fiecare data cand am ajuns ... (vezi toată discuția)
Desfiintare tarc de caini adinab09 adinab09 buna ziua, am si eu mai multe intrebari legate de un tarc de caini amplasat la o distanta de 25 m de bloc. una dintre intrebari este daca e legal sa fie la asa ... (vezi toată discuția)