avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu am ajuns la primul termen al cauzei, care vor fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu am ajuns la primul termen al cauzei, care vor fi consecintele?

Buna ziua!
Mi-a fost suspendat permisul de conducere pt. neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am facut contestatie la Judecatorie, am cerut Certificat de Grefa, mi-am recuperat temporar permisul pana la solutionarea contestatiei. Problema este ca nu am ajuns la Judecatorie la termenul stabilit (la prima intampinare) din varii motive. Care vor fi consecintele? S-a judecat in lipsa sau s-a amanat? Care este procedura standard?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:05, 13 Decembrie 2011
Se poate judeca in lipsa sau s-a amanat. Puteti verifica pe [ link extern ] /
daca nici macar nu ai trimis inscrisuri nu e bine ..politia a trimis sigur o hartie in care nu trebuie sa scrie mare lucru ,decit ca politistul a constat fapta prin propriile lui simtiri ,iar daca p-v de contaraventie este scris corect si tu nu ai gasit nimic de contestat ..ai pierdut sigur. hotarare definitiva si irevocabila,fara drept de recurs la tribunal!..cauta pe net la judecatoria unde ai depus dosarul nr, de inregistrare si acolo vei gasii tot ce s-a hotarat in lipsa ta!ai grija sa mergi sa ei grefa dupa hotarare si sa mergi la politie sa depui carnetul ..asta daca ai pierdut,ca s-ar putea sa-ti trimita comunicarea de la judecatorie dupa 15 zile de la data hotararii si atunci esti pasibil de inca 30 zile de suspendare !
ionescuioan a scris:
(...) ca s-ar putea sa-ti trimita comunicarea de la judecatorie dupa 15 zile de la data hotararii si atunci esti pasibil de inca 30 zile de suspendare !

Hotararile irevocabile nu se comunica partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie serviciul politiei rutiere luckas luckas in urma unei citatii primita an posta de la Serviciul Politiei Rutiere,m-am prezentat la sectia de Politie pentru lamuriri referitoare la citatie.Organele de ... (vezi toată discuția)
Contestarea masurii suspendarii permisului auto antimobacau antimobacau Astazi mi-a fost retinut permisul,la o trecere de pietoni.Politistul nu are nici un martor si a acceptat ca eu sa scriu pe procesul verbal faptul ca pietonul ... (vezi toată discuția)
Doua suspendari ale permisului de conducere xmihai xmihai Salutare tuturor, Ma rezint pe forum cu cea mai penibila situatie in domeniul legislatiei rutiere. Garantez ca sunt singurul care sunt in situatia aceasta. ... (vezi toată discuția)