daca am lucrat intr-o firma 4 ani si am plecat am dreptul la somaj,daca acesta in urma cu 5luniinainte de a pleca, mi-a schimbat functia din ospatar in ajutor de ospatar?
Este o incetare cu acordul partilor care nu va da dreptul la somaj si indemnizatie. Puteti fi luata in evidentele agentiei ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
1. Nu conteaza ce functie ati avut, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Art.55, lit.b) din Codul muncii inseamna incetarea CIM cu acordul partilor si nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. - Pentru a primi indemnizatie de somaj conteaza cum a incetat ultimul CIM.
- Asa ca daca acum aveti un alt loc de munca puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM din motive neimpuitabile dvs. adica cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (3), art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).
Art .55
ContSters75393
Buna ziua.As avea si eu o intrebare.Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art. 55,b poate beneficia de indemniztia de somaj? (vezi toată discuția)