avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ce presupune oasociatie culturala?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ce presupune oasociatie culturala?

vreau sa-mi fac o asociatie culturala ,in care doresc sa cuprind activitatea unei formatii muzicale,as dori sa stiu cum voi plati membrii formatiei dupa ce incasez suma pe prestatii ,ce se intampla daca nu am sctivitate timp:"> de 2-3 luni sau chiar mai mult,ce trebuie sa platesc daca nu am nici o activitate?:">
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:33, 13 Decembrie 2011
Puteti remunera membrii asociatiei ca si colaboratori la acel ansamblu muzical fara drept de autor pe baza de contracte pe dreptul civil, in care se vor prevedea: obiectul colaborarii, perioada de colaborare, onorariul, precum si alte obligatii ale partilor cu privire la realizarea contractelor, potrivit legii.
In cazul contractelor remunerate pe spectacol, onorariul va cuprinde remunerarea pentru pregatirea spectacolului si pentru prezentarea acestuia, si vor fi prevazute distinct in contract; perioada de pregatire se poate plati cu o suma totala reprezentind de cel mult 10 ori tariful prevazut pe spectacol pentru colaborarile respective. Contributiile sociale trebuie sa fie declarate si platite de platitorul venitului adica de asociatie.
Deci nu veti plati nimic daca nu aveti activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lectii de canto(muzica) pe i.i.,cod caen secundar 9001 olga sain olga sain Buna ziua! profesez in cadrul unui liceu vocational ca si prof. de canto.Am o I.I.,care are printre alte coduri CAEN secundare si codul 9001(activitati ... (vezi toată discuția)
Asociatie culturala Crinisor Crinisor Buna ziua, va rog sa imi spuneti: asociatia ce contracte poate incheia, ce colaborari poate avea cu pj/pf? Membrii ei ca sa fie renumerati, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Clarificări în privind activitatea și competența unui ong Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Împreună cu 2 prieteni, dorim să înființăm o asociație, prin intermediul căreia să producem și să susținem producția de spectacole ... (vezi toată discuția)