avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot face sa primesc ajutor de la stat am triplete
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot face sa primesc ajutor de la stat am triplete

Acum doi ani am nascut trei fetite minunate. Eram in ultimul an de facultate cand am ramas gravida. Fiind sarcina de tripleti am stat in spital din iulie pana in noiembrie. Nu am putut da licenta deci nici sa o iau pana in momentul in care am nascut. de cand am nascut si pana in prezent nu am primit nici un ajutor de la stat in afara de alocatia copiilor in valoare de 600ron. Anul acesta am reusit sa iau si licenta dar nu au vrut sa mi dea indemnizatie nici pt aceste cateva luni care au mai ramas pana implinesc copiii 2 ani. Am cerut un loc de casa de la primarie pt ca locuiescintr o garsoniera pe care am modificat o ca sa putem incapea toti 5. Mi s a spus ca nu se poate. Sotul meu a fost casatorit si in urma acelei casatorii i a ramas aceasta garsoniera deoarece fosta sotie a decedat. De la primarie mi s a spus ca nu poate sa mi dea loc de casa pt ca e sotul proprietar. Acum am facut un imprumut ipotecar in banca si am reusit sa cumparam un teren cu o casuta veche si am vandut garsoniera. Dar nu ne ajung banii sa reconstruim casa. Am avea nevoie disperata de ajutor. Credeti ca esxista o solutie pt problema mea? chiar nu se poate face nimic in tara asta pt ca o familie tanara sa si poata creste copii? am vrea chiar sa dam statul in judecata daca s ar putea.
Urmeaza sa promovati o actiune, care este scutita de taxa de timbru impotriva Statului pentru a va acorda indemnizatia pentru fiecere din tripleti sau diferenta daca ati incasat vreo suma.
sunt sanse de reusita ? merita sa angajez un avocat ?
Sunt sanse de reusita ... :)
Nu prea inteleg in ce baza se poate sa reuseasca o astfel de actiune... Ce fel de ajutor, social? Sau de care?

Cat despre indemnizatie, nu prea vad sanse, caci femeia a depus o cerere acum 2 ani, in baza careia s-a emis o decizie. Atacabila intr-o perioada determinata de timp, nu int- un an si jumatate...

Sunt curioasa la ce solutie v-ati gandit voi... :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de la sat AlexiaDenisa AlexiaDenisa Buna ziua!Am si eu o intrebare sa va adresez: am nascut in mai 2012,si cum nu am avut 1an continuu lucrat a beneficiat sotul meu de acei 600lei de la stat;el ... (vezi toată discuția)
Supliment pentru primul copil utilizator86 utilizator86 Buna ziua! Anul trecut am nascut bb1. Sotul a intrat in ccc. Eu m-am angajat. Anul acesta am nascut bb2. diferenta dintre ei este de 1an si 2 luni. Acum eu am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie tripleti toporas93 toporas93 buna seara!as vrea sa stiu daca este vriun ajutor din partea statului pentru tripleti,consider ca este un caz special si ar fi nevovie de un ajutor mai mare ... (vezi toată discuția)